2016. szeptember 7., szerda

Interjú a Margaret Islanddel 1. rész


A Margaret Islanddel a Campus Fesztiválon beszélgettem. A második részt holnap közöljük.
(Aki esetleg inkább meg szeretné hallgatni az interjút katt ide.)

KWzó Alexa: A dobosotok, Gerendás Dani a The Biebersben is játszik. Nem nehéz összeegyeztetni a koncerteket?

Kristóf: Sikeresen rátapintottál a lényegre. Danika pont tegnap volt itt a The Biebersszel. Aztán hazament és velünk újra lejött ugye. Nehéz,de amikor nem ér rá,helyettes dobosokkal szoktunk menni.

KWzó Alexa: Az nem csalás?

Kristóf:Hát valahogy muszáj megoldani a dolgot. De érdekes,mert mindig frissen tart ez minket,mert egy másik dobos nem pont úgy játszik nyílván, mint a Dani. S emiatt mi is próbálunk jobban figyelni a dobosokra, hogy mi is együtt tudjunk velük mozogni, ha nincs Dani.

KWzó Alexa: Az EFOTT fesztiválon debütált élőben az új közös kollaborációtok Felcséri Mátéval és Jumodaddyvel, a  Feszt szerelem. Milyen visszajelzéseket kaptatok?

Fotó: Fotó:  Hegyi Júlia Lily
Viki: Meglepően hamar elkezdték énekelni. Szerintem már azon a héten mikor kijött a dal, már írtak nekünk, hogy ugye lesz EFOTT Himnusz. Akkor még nem minden dobosunk tudta a dalt és kicsit kellemetlenül éreztük magunkat, hogy egy-két helyen nem játszottuk,de  hála az istennek most Dancival jöttük és már minden dobosunk tudja az új dalt és mindenhol eljátszuk. Nagyon szeretik az emberek. Úgyhogy én nagyon örülök neki,mert ez egy kihívás volt nekünk is. Meg hát én valahogy ilyen kívülállóként tekintek erre a dalra. Ha énekelem,úgy énekelem mintha én is kintről hallgatnám. Tehát ez abszolút ilyen közönség kompatibilis dal. Csak beleülsz és csak élvezed,hogy van ez a dal és milyen a szövege és a dallama.

KWzó Alexa: De azért kapott a szám egy-két erősebb kritikát is. Például azt sérelmezték,hogy nem igazán tartják ezt a dalt (Felcséri) Máté stílusának. De ennek ellenére megnéztem az EFOTT-os fellépést és mindenki együtt kántálta a dalszöveget.

Bálint: Nagyon szeretik. Az meg alapvetően egy nehéz feladat volt, hogy a Gáspárnak, a Máténak meg a mi hármunk zenei világát összehozni. Mindenki azért különböző stílusban alkot, de jól sikerült. Óhatatlanul is megosztó lesz valamennyire. De koncerteken a mi közönségünktől csak pozitív visszajelzéseket kaptunk.

Fotó:  Hegyi Júlia Lily
KWzó Alexa: Mennyire vagytok kemények? Érzékenyen érint a kritika vagy tudjátok már kezelni a dolgot?

Bálint: Attól függ kitől jön szerintem. De nyílván, ahogy egyre több helyen koncertezünk, egyre ismertebbek vagyunk, egyre több kritikát is kapunk és ezek szépen lassan felvérteznek minket. Persze mindig elolvassuk,meghallgatjuk és igyekszünk tanulni belőle, hogy a következő koncerten egyre jobban játszhassunk. Úgyhogy ezek fontos dolgok.

KWzó Alexa: Nagyon sok helyen felléptek, de mennyire vagytok fesztiválozósok mint magánember?

Kristóf: Bálinttal már 2 szezon Szigetfesztivált végignyomtunk még mielőtt játszottunk volna. De nagyon jó, mert tavaly nyáron is szinte az összes fesztiválra eljuthattunk és mindegyiket más miatt szeretjük. Én személy szerint inkább az ilyen családiasabb fesztivált pártolom és azokat szeretem. S a Campusban mondjuk pont ez a jó, hogy elég nagy is,de mégis van benne valami nagyon barátságos atmoszféra, ami miatt nagyon otthonosan érzem magam itt a fák között. Úgyhogy nagyon szeretjük. Benne van a Top nem tudom mennyiben.

KWzó Alexa: Ez ilyen kötelező szöveg már?

Fotó:  Hegyi Júlia Lily
Kristó: Nem, nem, nem. Nem mondanám.

Viki: Nem. Mindenhol az igazat mondjuk. Van olyan fesztivál, ahol ezt a kérdést szépen kikerüljük.

Kristóf: Tényleg szeretjük a Campust!

KWzó Alexa: Szerettek videoklipet csinálni? Csak,mert van olyan banda, akiknek nem szíve csücske.

Viki: Szerintem nagyon fontos, a tapasztalatok is azt mutatják és szerintünk is. Eleve többen nézik meg azt, amihez van valamilyen képi megjelenítés, mert van egy kis izgalom, hogy most mit találtak ki. Vagy ha szimplán csak mi vagyunk benne, akkor szeretnek minket csak nézni vagy nem tudom.

Bálint: A videoklip az egy különálló művészetalkotásként is felfogható. Hozzá lehet rakni a dalnak a jelentéséhez, mondanivalójához egy klippel és ezért szeretünk ezekkel kísérletezgetni. Mindig gondolkozunk, hogy kikkel lehetne együtt dolgozni és mindig nézzük a videoklipeket, hogy melyik tetszik nekünk.

Viki: Meg ugye az előző albumunkon 12 dal van és 9-hez készült videoklip, úgyhogy mi abszolút videoklipes arcok vagyunk, akik szeretik.

Kristóf: Mondjuk azért a klipek előtt a prioritást a lemez élvezi. Most elkezdtünk dolgozni a második lemezünkön. Ugye januárban levonultunk Vikiékhez alkotótáborozni és pont ezen a héten volt, hogy újra elkezdtük elővenni az ötleteket, kitalálni hozzá szövegeket. És igazából nagyon izgatott vagyok emiatt, hogy végre újra elkezdődik egy ilyen alkotófolyamat, amikor együtt vagyunk,stúdióba dolgozunk. Ez nagyon ilyen inspiráló közeg és nagyon szeretem.

Fotó:  Hegyi Júlia Lily
KWzó Alexa: Egyébként pár számotok még az előző albumról meg is jelent angolul.

Viki: Pont múltkor kaptam egy orosz nőtől egy levelet.

KWzó Alexa: Már oroszul is megy a szám!?

Kristóf: Múltkor lefordította valaki a Nem voltál jót és a Ringatót is angolra.

Bálint: Volt már portugál fordítás is!

Viki: Sokan szeretnék angolul a dalainkat az a lényeg. A hosszú távú tervekben benne van, hogy lehet, hogy egyszer ha lesz majd időnk és keretünk, akkor lesz majd angolul is Margaret Island. De egyelőre még magyarul szeretnénk adni az embereknek és ez a legfontosabb.

2. rész holnap...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése