2016. szeptember 28., szerda

Üzenj a jövőbeli énednek!


Általában a jövőben tudunk reflektálni a múltra,de mi van akkor ha ezt egy kicsit megkeverjük. Mágusaink Matt Sly és Jay Patrikios, aki létrehozta a FutureMe.org oldalát, ezzel is megosztva varázserejüket a társadalommal. De mit is pontosan?



A FutureMe.org oldalán lehetőséged van a jövőbeli önmagadnak írni pár sort, valami inspirációt vagy épp egy jó nagy letolást. De akár csak szimplán megoszthatod a jövőbeli éneddel,hogy hol képzelted el magad egy, három vagy akár tíz év múlva... Ezután már csak egy kis mágia kell és már át is adják a jövőbeli énednek a leveledet. Egy kis meglepetés a múltból milyen nagyszerű tud lenni!

Az oldal azt ajánlja, hogy olyan elérhetőséget adj meg, ami a te kis saját tered (gmail, citromail, freemail ...) és ne egy olyan munkahelyi email címet, ahol utálod az állásod, mert lehet addigra másfele sodor az élet. De ha regisztrálsz a felületre, akkor akár  meg is tudod majd változtatni a leveled címzettjét. Illetve érdemes az email rendszert beállítani, hogy a jövőbeli email, ne a kéretlen levelek közé kerüljön.(spam)

Ha azt választod, hogy a leveled nyilvános legyen,de anonimul, akkor név nélkül fog megjelenni a nyilvános levelek menüpontban. Ekkor ugye az email címedet nem fogja mutatni,csak a levél tárgyát és a törzsszöveget. (Ne adjatok ki személyes adatokat nyilvános levélben!!!!)

Az oldal üzemeltetői hangsúlyozzák, hogy nem fognak mindenféle hírlevelet küldeni neked és nem használják fel a tartalmat, tehát bizalmasan kezelik az emaileket és kizárólag a jövőbeli énednek küldik el.

A leggyakoribb hibák, amik miatt nem kapod meg a leveledet:
1. nem igazoltad vissza az aktiváló emailt
2. nem létezik már az email címed vagy a postaláda megtelt
3. a spam szűrőt nem állítottad be és így kiszűrte a levelet

Tipp! Érdemes regisztrálni,mert ha nem kapnád meg a leveledet, akkor van egy újraküldő funkció,de ehhez be kell jelentkezned!

Természetesen van arra is lehetőség,hogy másnak küldj üzenetet a jövőbe. Sőt lehet módosítani az email címet vagy akár a nyilvános állapotát is átállíthatod privátra, de ehhez regisztrált fiókkal kell rendelkezned! Viszont a levél tartalmát és az időpontját nem tudod megváltoztatni! Egyrészt ez csalás lenne és elveszítené lényegét. Szóval jól gondold meg mit írsz, elvégre ez egy komoly dolog!

Egyébként érdemes a nyilvános levelek között is bogarászni, vannak érdekes sztorik!

(Tudom, én is összeszámoltam, hogy ebben a rövid cikkben 12x használtam a 'levél' szót - most már 13x :P)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése