2016. szeptember 18., vasárnap

Megringatta az A38 hajót a Margaret Island

Fotó: Matern Ákos 
A Margaret Island 2013 őszén alakult és azóta egyre növekvő népszerűségük megállíthatatlan. Dalaikban akusztikus, folkpopos hatások keverednek népzenei elemekkel. A zenekarról tudni kell, hogy egy olyan együttes, akinek nem számít hány ember előtt kell zenélnie, mindig a maximumot hozza ki magából és nyújt felejthetetlen koncertélményt a résztvevőknek. Az eredetileg 3 fős formáció élő fellépések során 7 taggá bővül. Egyébként az egész együttes egy nagy boldogságbomba. Ahogy felmennek a színpadra és elkezdenek zenélni, a mindennapi gondok elkezdnek halványulni és csak arra koncentrál az ember, hogy jól érezze magát. Akaratlanul is átveszi az ember a pozitív töltetet. Nem volt ez másképp a szeptember 16-ai A38-as fellépés alkalmával sem.

Fotó: Matern Ákos
Elöljáróban annyit, hogy a koncertre nagyon hamar elfogytak a jegyek. Aki nem kapcsolt időben az bizony lemaradt, mivel 2 héttel az esemény előtt kikerült a SOLD OUT felirat, pont mint 1 évvel ezelőtt az 'Egyszer volt' lemezbemutatókor. 

A közönséget Hangácsi Márton melegítette be, aki egy igazán tehetséges srác. A koncert után készítettünk vele egy interjút, amit itt tudtok meghallgatni. Sőt megéri belehallgatni a számaiba is, megkockáztatom, hogy ő a magyar Passenger!

A koncert a Libikóka című dallal indult, majd elhangoztak az első lemez dalai. De olyan számok is felcsendültek mint James Bay Hold Back The River, vagy épp Vance Joy Riptide feldolgozása. Az est különlegessége volt a Sárga levelek című dal is, amit a márciusi szülinapi akváriumos fellépés óta nem hallhatott a közönség. Illetve a 'Kicsi lovam' népdalt is eljátszotta a zenekar.

Fotó: Matern Ákos
A közönség végig lelkesen asszisztált a fellépéshez, részesei voltak a koncertnek. A vérbeli rajongók a dalszövegeket és a tracklistát is kívülről fújták. A zárás igazi finálé volt. Az Eső című szám egyenesen felrobbantotta közönséget, még az A38 hajó is elkezdett mozogni! Kicsik, nagyok, lányok, fiúk együtt énekelték, hiszen mindenki kívülről fújta a dalszöveget. De nem  érdemes kiemelni akármelyiket számot is, mert az első perctől az utolsóig élvezete a közönség. Lassúztunk a Ringatóra, majd felpörögtünk a Bolyongóra vagy épp az exekről emlékeztünk meg a Nem voltál jó című számmal. A sort folytathatnám,de felesleges. Gyertek hallgassátok meg élőben a  Margaret Islandet és megértitek mire fel ez a nagy lelkesedés! 

Fotó: Matern Ákos
P.S. A következő budapesti nagykoncert december 23-án  lesz az Akváriumban, ami a 2.  Margaret Island lemez bemutatója lesz. Az A38-as eseményből kiindulva érdemes majd mielőbb beszerezni a jegyeket, mert fogadnánk, hogy ott is teltház lesz.

A koncertről készült további képeket a KWzó Facebook oldalán megtaláljátok!

Illetve a csütörtökön készített interjút a zenekarral itt tudjátok meghallgatni! Csekkoljátok le!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése