2017. május 11., csütörtök

Magashegyi Underground a Budapest Parkban!


A Magashegyi Underground visszatér Budapestre és meghozza a tavaszt! Aki még nem találkozott volna a banda új basszusgitárosával, Kőrösi Tomival, az most megteheti május 19-én a Budapest Parkban. A zenekar különleges látványt és egy új dal is ígér! Még ma éjfélig tudtok kedvezményes jegyet vásárolni. 

...kezdetben volt a nyáj és volt a hegy, volt egy kapaszkodó és volt még egy pásztor a kutyájával a tóparti házban, egy lány akinek énekelt éjjel az ablakában. Egy másik, aki a vizet hordta fel a magashegyre a facsemetéknek minden reggel ment a tavaszlesre és alá és fölé ha emelkedett a nap, a hegy mindig érintetlen és természetes maradt. És városba mentek a vágyakkal simán, titokban tartják hogy a hegyük nincs Budán, se Mecsek se Csergő se Zemplén se Bakony, ott van a dalokban bennük van hallom, és látom a szelet is pajkosan nevet ha nincs dolga a szoknyáknál felkap egy követ és csiszolja, zsebébe dugja és rendre hajnalba fellopja őt Magashegyre....

Addig is nézzétek meg a banda legutóbbi videóját, ami az Arcok, utcák, nevek című számhoz készült a Budapest Eye-on:


Vendég: MARGE

MARGE 2010 decemberében debütált ingyenesen letölthető And című albumával. Sokoldalú, de azonnal felismerhető zenei világával azóta is hiánypótló szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. A különleges énekesnő angol és magyar dalok kapcsán is ismerős lehet a nagyérdeműnek:
My Way, Stronger, Morning Light - ezek a slágerek mind-mind MARGE nevét jegyzik. Az utóbbi,
Morning Light című dalával az Eurovíziós Dalfesztivál hazai dalversenyére is benevezett, mellyel nagy sikert aratva egészen a középdöntőig zakatolt.

MARGE számára a megújulás jegyében indult a 2016-os év: az énekesnő friss hangzással és újonnan alakult formációval jelentkezett. Az immáron MARGE zenekarrá avanzsálódott együttes nem tétlenkedett sokáig, s rögtön hozzáláttak új albumok elkészítéséhez. A lemez előfutáraként kiadott Mesehab című dal márciusban debütált, melynek játékos és üde hangulata rögtön a rádiók kedvencévé vált.


A rajongóknak nem kellett sokat várni az új anyagra, ugyanis április 21-én megérkezett a várva várt „Színfal” névre keresztelt album. A sejtelmes cím tökéletes választás volt a konceptalbumként számon tartott koronghoz, amelynek dalai egytől egyig önálló, személyes történeteket dolgoznak fel. A tagok által definiált „csillámmetál” stílus egyedisége főként az élő koncertek során mutatkozott meg igazán. A stílusváltásnak elsőként a Nagy-szín-pad! tehetségkutató ítészei és nézői lehetettek fültanúi, melynek keretén belül a MARGE zenekar is megméretethette magát. A kisebb zenei kitérő után az énekesnő azonban szeretett volna visszatérni a fiatalos, populáris zenei stílusához, amelynek foganatosítása változásokat igényelt a zenekar életében: teljesen új tagokkal, most már popos-elektronikus jegyekben járják az országot, eleget téve az egyre gyarapodó élő-koncertes felkéréseknek. Az új felállás első nagy megmutatkozása a Budapest Parkban volt, ahol lehetőségük nyílt arra, hogy a Wellhello elő-zenekaraként melegítsék a teltházas közönséget.

MARGE-ot a tavasz folyamán olyan rangos díjakra jelölték az ‘Év felfedezettje’ kategóriában, mint a FONOGRAM vagy a PETŐFI zenei díj. A zenekar egy nagyon sűrű és termékeny nyarat tudhat maga mögött, minden fontos fesztiválon jelen voltak és nagy sikert arattak az új formációval.



Magashegyi Underground jeggyel ingyenes lesz a koncert utáni NECC Party 🎉


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése