2017. május 3., szerda

Nagy-Szín-Pad 2017: Interjú a Mōrk zenekarral


A Mörk zenekar 2014 decemberében alakult és 2015-ben tűnt fel szobakoncertjeivel. A frontember Zentai Márk, aki korábbi popénekes múltjáról lehet nektek ismerős. De a Mörk zenekar további tagja még Szeifert “Jason” Bálint (basszus), Novai Gábor (billentyűk) és Szabó Dániel Ferenc (dobok).

"A stílusunkat Stand-Up Jazznek és Filozofikus Popnak szoktuk mondani, a dalok abszurd szerkezete, egymáshoz való viszonyuk és a szövegek mondanivalója miatt. Amúgy sokat merítünk a jazz harmóniavilágából, a hiphopból, imádjuk a wonkyt, a rockot, Bálint néha bejátszik egy-két reggae basszusfillt és emellett teret hagyunk egymásnak az improvizálásra is. Egyszóval kicsit összetett, amit játszunk, de próbáljuk mindig érthetőbbé tenni, hogy mit akarunk üzenni az embereknek."- nyilatkozta a Recordernek Dani.


A szokatlan induláshoz társult több Balcony TV megjelenés, ami nagyon ütősre sikerült, és tavaly májusban végre megjelent első nagylemezük. Most pedig a Nagy-szin-pad 2017-es versenyének jelöltjei, így május 22-én láthatjátok a bandát az Akvárium színpadán!

"Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy itt lehetünk, meg majd ott a nagy színpadon. Főleg, hogy másfél éve még egy mászóteremben kezdtük az egész zenélést és tök jól esik, hogy ennyi idő alatt,ilyen jó társaságba keveredhettünk. Átalakultunk közben rockzenekarrá, anélkül, hogy észrevettük volna, úgy, hogy nincs is gitáros a zenekarban,tehát ez is egy érdekes felállás."- nyilatkozta Márk a mai sajtótájékoztatón.

Az esemény után pedig beszélgettem még egy kicsit Márkkal és Bálinttal, hallgassátok meg:

Legközelebb a május 4-én a Budapest Parkban találkozhattok a zenekarral: esemény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése