2017. május 27., szombat

DUPLAPREMIER: WELLHELLO "ODAÚT" ÉS "SENKI NEM VÉD MEG" VIDEOKLIP- ÉS DALPREMIER


Dupla videoklip- és dalpremierrel tér vissza a Wellhello közel nyolc hónapos csend után! A sztárduó ezúttal egyszerre két oldalról ragadja meg a hallgatókat; egy könnyedebb, pozitív kicsengésű és egy mélyebb, komorabb dallal.

Legutóbbi daluk mozifilmjükhöz, az azonos címet viselő #Sohavégetnemérős-höz készült tavaly nyáron, azonban a Fluor Tomi és Diaz nevével fémjelzett zenekar azóta sem unatkozott, hiszen hozzáfogtak a „Zsáner” című lemezük munkálataihoz és már javában megkezdődött az idei turnéjuk is. 

A most megjelent Odaút és Senki nem véd meg című dalok már a készülő nagylemez előfutárai. A Zsáner a tervek szerint idén év végén kerülhet a boltok fizikai és online polcaira, addig is azonban folyamatosan számíthatunk újabb szerzeményekre.

A két új dal ellentétes érzelmeket és gondolatokat vonultat fel, az egyik egy vidám szombatot ír le az együtt utazás élményével, míg a másik a szomorúbb vasárnapot, mikor az ember sötétebb gondolatokra ébred.


Az Odaút egy életigenlő, itt-ott kissé nosztalgikus dal, amit nem lehet végighallgatni anélkül, hogy eszünkbe ne jutna egy – egy igazán fontos pillanat az életünkből. „..múlik a most, pedig minden a moston múlik.”

„A kiemelt mondat azért is nagy súlyú az életemben, mert évek óta sokat foglalkozom a mindfulness témájával, az adott pillanat teljes megélésével. Rengeteget inspirálódik régi barátságaimból, amik hálaégnek most is tartanak és az odaút izgalmából, mikor még nem tudni, mit hoz az este, de tudod, hogy elképesztő lesz. – mondta el Fluor Tomi a dalról.

A videoklipet az Apuveddmeg rendezője, Bogdán Balázs készítette, mely egy picit továbbgondolt változata a klasszikus dalszöveges videóknak.


Mindezekkel szemben a Senki nem véd meg már első hallgatásra is nagyon erősen visszaránt olyan életszakaszokba, mikor épp valakinek a hiányától szenvedve elvesztettük önmagunkat. A mélyebb szöveghez egy igazán igényes és stílusos videoklip készült Tiszeker Dániel rendezésében, akinek szintén korábbi kötődése van a zenekarhoz: az ő munkáját dicséri a #Sohavégetnemérős játékfilm. A Senki nem véd meg rövidfilmje a kecskeméti Katona József Színházban készült, ahol olyan kiváló színészek vezetnek minket végig egy érzelmi mélyzuhanáson, mint A martfűi rém Jászberényi Gáborja vagy az említett Wellhello játékfilm szereplője, Trecskó Zsófia. Néhol egészen hátborzongatóan, egyetlen pillantásokból és kézmozdulatokból sejlik ki a dal fájdalmas mondanivalója, mely végül a szövegben is megfogalmazódik: „ez lélektemető, hogy nem te még én, hanem te meg ő…”.

Mindkét dal hamarosan elérhető lesz az iTunes-on és a streaming felületeken is, illetve a közelgő fellépéseken is hallhatja már őket a közönség:

06.02. Várpalota, Alfa fesztivál 

06.05. Ajka 
06.10. Budapest Park 
06.15. Dunaújváros, Dudik 
06.16. Tatabánya 
06.17. Soltvadkert 
06.23. Balatonfűzfő, Beach fesztivál 
06.24. Keszthely, Viviera Beach 
06.25. Nagypáli 
06.28. Sopron, VOLT fesztivál 
06.30. Nagykanizsa, Kanizsa fesztivál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése