2017. május 23., kedd

Bio-zenekar: a Bagossy Brothers Company #hegyilevegő kollekciója


Az erdélyi fiatalokból álló Bagossy Brothers Company zenekar idén valami egészen újat hozott be a magyar zeneiparba. A tavasszal megjelent A nap felé című lemezükhöz készült zenekari ajándéktárgyak ugyanis kézműves, organikus anyagok felhasználásával vagy helyi termelők által előállított alapanyagokból jöttek létre.

100% bio, kreativitás és némi #hegyilevegő: ezeket tartalmazzák az elkészült merch-ök. Az ötlet Tatár Attilától a zenekar gitárosától jött: „Az ötlet az általam nagyon kedvelt amerikai zenészektől jön. A legkézenfekvőbb az volt, hogy legyenek a pólók organikus anyagból. Utána jött a zománcbögre, ami sokáig felhasználható, nem műanyag, és a készítése sem szennyezi a környezetet. Aztán eszünkbe jutottak a helyi iparművész barátaink, akik ékszereket, táskákat készítenek, velük is beszéltünk, így készültek el a fa ékszerek.


Később jött az ötlet, hogy legyen saját márkázású áfonya likőrünk és Bagossy-táska, de ezeknél már nem lehetett megoldani mindent organikusan. Ez lett az a vonal, ami a „lokál”. A helyi művészek, helyi termékek felkarolása, a velük való együttműködés. Nagyon reméljük, hogy ez szimpatikus lesz és tudjuk ezt a személetmódot kicsit népszerűsíteni, a helyi kreatív és iparművészeknek kicsit nagyobb vizibilitást adni a zenekar népszerűségén keresztül. Ha ez sikerül, akkor már megérte. #hegyilevegő !”

Az egyedi ékszerek készítője ReKKo, azaz Török Réka: „A fiúk valami természetes anyagból szerettek volna ékszereket, ezért is esett a vàlasztàs fàra, koràbban kaptak tőlem ajandékba hasonló BBC (Bagossy Brothers Company) ékszereket születésnapjukra és innen indultunk ki. A forma a sàrkàny, ami a lemezborítón is van, evel probàltunk jàtszadozni. És persze mindemellett meg kicsit rekkos is, probàltam belecsempészni a sajàt stílusomat is.”

A termékeknek már A Nap felé lemezbemutatón is nagy sikerük volt a rajongók között, ami nem meglepő. Az ajándéktárgyak megrendelhetők a popshop oldalon keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése