2018. február 13., kedd

Új dal: Esti Kornél- Akik élnek

Fotó: Esti Kornél Facebook
Az Esti Kornél zenekar tegnap este közzétette a készülő ötödik nagylemez első dalát  Akik élnek címmel. Ameddig készül az új lemez a turnézás sem áll meg. Most pénteken egy teltházas budapesti koncerttel folytatják az idei klubkoncertezést. A további helyszíneket itt találjátok!

Mindeközben a korábbi, Boldogság, te kurva c. albumról ismét felvettek négy dalt, gardrób kisöprést tartottak a menő új zenekari ajándéktárgyaknak és ruhadaraboknak.



Bodor Áron:

"Körülbelül kétévente hozunk ki új lemezt. Ez már elég hosszú időszak ahhoz, hogy élményeket meríthessünk belőle, de elég rövid ahhoz, hogy fenntartsuk az érdeklődést. Igyekszünk folyamatosan fejlődni, de közben frissek maradni, és újat mutatni, másfelé kacsintgatni minden új lemezzel. Az előző lemez befejezése kicsit kapkodós lett, úgyhogy most korábban nekiálltunk, kétszer annyi időt hagytunk magunknak a dalok kimunkálására. Több olyan ember véleményét ki tudjuk kérni, akinek nagyra tartjuk a munkásságát; felsorolásba nem kezdek, nehogy kimaradjon valaki. Szerintem - vagy remélem - ez érződik is a dalon. Egymással szemben is egyre magasabbak az elvárásaink, például ritkán megy át elsőre mindenkin egy komplett szöveg, de szerencsére ebből már soha nincs hiszti, mert adunk egymás véleményére. Több szem többet lát. Az Akik élnekben az elmúlt éveknek az a tapasztalata érvényesült, hogy Dodival nagyon jól tudunk együttműködni a szövegek írásánál, inspiráljuk egymást, mint a Rohadt eső vagy az Éjszaka van esetében. Még mindig ő a termékenyebb, ennek a szövegnek a magját is ő hozta, aztán együtt dolgoztuk ki, hogy kerek egész legyen. Ez is elvárás volt már, hogy konzisztens legyen a szöveg, tartson valahová, ne legyenek kínrímek. És a szöveggel kapcsolatban is kikértünk véleményeket, például Géczi Jánosét, és beleépítettük azokat, amiket önazonosnak éreztük."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése