2018. február 6., kedd

Megjelent a kisfilm: Random Trip – Zenehíd – Egy album születése

Fotó: Random Trip Facebook
A Random Trip 2009-ben indult útjára az Instant Klubból Delov Jávor vezetésével. Eleinte kis klubokban léptek fel,majd koncertsorozattá nőtte ki magát, így keddenként az A38-on gyűlnek össze a zenészek a legkülönbözőbb zenekarokból egy új csapatot alkotva. Az egész egy improvizációs est, ahol a zenélés kötetlen, nincs előre megbeszélt dolog. Sőt a legtöbb fesztiválon is ott vannak!
Törőcsik Kristóf (Margaret Island): „Nagyon jól összehozza szerintem a zenésztársadalmat. Esetleg olyanokkal zenélsz együtt, akiket már szegről végről ismersz vagy láttál már valahol, de még igazából nem beszélgettetek. S mikor elmegyünk vidékre játszani és össze vagyunk zárva egy buszon és beszélgetünk, annyira szuper dolog, hogy jobban megismerjük egymást –  így a szakmán belül-úgyhogy baromi jó dolog.”
Lábas Viki (Margaret Island): „Számomra a Random Trip az önfeledt zenei szabadság és annak az éppen aznapi levetülése.”
A keddi koncertekből hamar stúdiós dalok álltak össze és 2017 májusában megjelent a Zenehíd című album, amit 50 előadó hozott létre. A lemez megjelenését egy lemezbemutató koncerttel kötötték egybe, amit a Budapest Parkban rendeztek meg. Ráadásul a belépés teljesen ingyenes volt!
De hogy hogyan is alakult ki a Random Trip, az ebből a kisfilmből kiderül:

Forrás: Music Backstage

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése