2018. február 26., hétfő

Magashegyi Underground: „Azt szerettem volna, hogy önmagunknak feleljünk meg!”

Fotó: Magashegyi Underground

A Magashegyi Underground februrár 17-én a Roncsbárban, Debrecenben adott egy fantasztikus koncertet. A zenekarnak igazán aktív éve volt és továbbra sincs megállás. A 2018-as turné elkezdődött. A májusi MÜPA koncertjükre 3 nap alatt elkeltek a jegyek. A banda megállíthatatlan. Bocskor Bíborkával és Fűrész Gáborral beszélgettem.
Nagyon aktívak voltatok 2017-ben. Hogyan értékelnétek az előző éveteket?
Gábor: Az előző évünk egy kicsit ilyen átalakulás évre sikerült, mert az egyik alapító tagja a zenekarnak, Máriusz külföldre költözött. Emiatt teljesen átalakult a banda abban az értelemben, hogy egy új tag került a zenekarba, Kőrös Tomi. Ő egy valóban képzett zenész, nem egy olyan lelkes amatőr, mint amilyenek mi voltunk fiatal korunkban. Az az érdekes, hogy ez jót tett a zenekarnak. Nehéz volt a kivitelezni és átalakítani a hangszeres felállást, de valamikor a változás jó. A mi esetünkben is ez történt, hogy jót tett a zenekar élő megszólalásának, meg egyáltalán a vitalitásának, úgyhogy végül pozitívan jöttünk ki belőle. Ezenkívül megjelent egy új dal, voltak szimfonikus koncertek.
Könnyen megtaláltátok Tomit vagy sokat kellett várni a megfelelő emberre?
Bíborka: Tartottunk egy castingot és meghallgattunk nagyon sok tehetséges és tényleg hangszertudó fiatalt. Volt egy első rosta, amikor csak megnéztük az embereket, ezek közül körülbelül 10 embert behívtunk és velük eljátszottunk 3-4 dalt. Érdekes én azonnal a Tominál éreztem azt, hogy ebbe a közösségbe be tud illeszkedni. Még mindig egy ilyen ismerkedési, mélyülési fázisban vagyunk, de nagyon megkedveltük és abszolút bevált.
Fotó:Magashegyi Underground Facebook
Gábor: Tomi volt az, akit úgy gondoltunk, hogy mind emberileg, mind szakmailag illik a zenekarba. A többi srác is nagyon tehetséges volt, de nyilván ez egy kétoldalú dolog: egyrészt, hogy szakmailag milyen, másrészt szinte együtt kell élnie a zenekarral. A koncertturnék során nem mindegy, hogy személyiségben illik-e a társasághoz. Nyilván ez is egy szempont.
Bíborka: Meg az energiája is fontos volt. Gábor a Magashegyiben először gitárral kezdett és később ment át basszusgitárosnak – éppen amire szükség volt -, mert kilépett a basszusgitárosunk. Így Gábor energiájához és, amit ő letett az asztalra basszus szinten, ahhoz kellett igazodnia az új tagnak is.
A teljes interjú a Music Backstage oldalán érhető el: itt
Készítette: Létai Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése