2015. szeptember 16., szerda

Szeretet és összetartozás volt a levegőben a BME Egyetemi Napokon


Ahogy több ezer hallgató torkaszakadtából énekel, tapsol és skandál, válik egy nagy fesztiváltömeggé és hömpölyög végig a zene hullámhosszán, ringatózik a fiatalság és vidámság ritmusára - finoman indított, gyorsított majd fénysebességbe kapcsolt már az első nap a IX. BME Egyetemi Napok.

Az egyetemista sereg boldogan vette újra birtokba az Infopark területét, hogy beiratkozzanak a tanév legjobban várt és szeretett kurzusára, a fesztiválegyetemre, a BME Egyetemi Napokra. A fesztivál helyszín sokszínűségében és kialakításában is elnyerte a látogatók szimpátiáját. A BME EHK Terasz különösen nagy sikert aratott, hamisítatlan buli hangulatot teremtve a modern tánczene slágereivel hódított.
Az első napon szorgos kezek munkájával szépültek a XI. kerületi intézmények, köztük óvodák, iskolák és idősotthonok, a hallgatók festettek, ástak, virágokat ültettek és parkosítottak az Önkéntes Napon. A dolgos nap után boldogan és megérdemelten adták át magukat az önfeledt szórakozásnak.
AaronChupa

A már első nap közel teltházas rendezvény legjobban várt eseménye, a külföldi világsztár AaronChupa (SWE) produkciója volt. A messziről jött zenész, dj természetesen anélkül nem mehetett haza, hogy a nyár legnagyobb slágerét – I am an Albatroaz-t el ne játszotta volna a több ezer rajongónak, akik őrült tapsviharral hálálták meg a világot meghódító dallamot.
Halott Pénz
Az éjszaka legragyogóbban fénylő csillaga a Halott Pénz koncert volt. A zenekart olyan fogadtatásban részesítette a közönség, hogy azt bármelyik világsztár is megirigyelhette volna. A hallgatók megmutatták, hogy mekkora erő rejlik, milyen energiákat képes felszabadítani a zene szeretete. A koncert után Marsalkó Dávid, a zenekar frontembere elmondta, hogy rendkívül szeretik a BME-s közönséget és a fesztivált, brutális energiákat kaptak a fiataloktól az este, a szeretet ott volt a levegőben. A banda már javában dolgozik a következő albumukon, amelyet tavaszra terveznek megjelentetni, reméljük, hallhatjuk majd a jubileumi X. BME Egyetemi Napokon.

A gigabulinak még nincs vége, Budapest legnagyobb egyetemi fesztiváljának legjava még hátra van, szerda este színpadra lép többek között a 30Y, a Paddy and the Rats, de a lemezlovasok egyik legszebbik képviselője, Dj Metzker Viktória is ott lesz velünk.

BME Egyetemi Napok, szeptember 15-17. Budapest, Infópark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése