2015. szeptember 9., szerda

"Hogyan" lett a cserebogár? - #todayowl

Az őszinte megbecsülés emberek életét változtathatja meg!

Egy detroiti tanár megkérte az egyik diákot,egy bizonyos Stevei Morrist,hogy segítsen megtalálni az osztályteremben bujkáló egeret. A tanárnő ugyanis,értékelte Stevei azon természetadta képességét, hogy vak fiú lévén,kifinomult a hallása.Ez volt az első alkalom, hogy valaki felfigyelt a fiú hallására. Ezt az esetet a fiú évekkel később egy új álet kezdetének nevezte, mert ettől kezdve fejlesztette módszeresen a hallását és vált belőle olyan híres popénekes, akit ma Stevei Wonder néven ismer és szeret a világ.





Segítsd mások sikerét!

Több mint fél évszázaddal ezelőtt, egy tízéves kisfiú dolgozott egy nápolyi gyárban. Énekes szeretett volna lenni, első mestere azonban elvette a kedvét.Nem tudsz énekelni - mondta neki -, egyáltalán nincs hangod. Illetve van,de olyan mint a repedt fazék.
Anya azonban a szegény parasztasszony megölelte,megdicsérte, és azt mondta neki: Ő, az anya,hiszi, hogy a fia tud énekelni, sőt máris sokat javult, és mezítláb járt, hogy ki tudja fizetni a fia énekleckéit. Ennek a parasztasszonynak a dicsérete és bátorsága megváltoztatta a fiú életét. A neve Enrico Caruso, aki korának legnagyobb és leghíresebb operaénekesévé vált.


Részletek Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. című könyvéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése