2015. szeptember 21., hétfő

Buliztunk Még Egyet a IX. BME Egyetemi Napokon


Immáron 9. alkalommal alakult át az Infopark 3 napra fesztivál-Kánaánná, közel 50 fellépő zenekar, zenész gondoskodott a hamisítatlan egyetemi fesztivál hangulatról, arról, hogy a vidámság és a boldogság uralkodjon a látogatók felett. A IX. BME Egyetemi Napok bebizonyította, hogy nemcsak Budapest legnagyobb hallgatói fesztiválja, de a legjobb is.
Minden napnak megvolt a maga különlegessége, fénypontja, kezdve a keddi Halott Pénz koncerttel, folytatva a szerdai 30Y és Paddy and the Rats bulijáig, vagy a csütörtöki Anna and the Barbies látványos show-jáig.

Aki volt már Anna and the Barbies koncerten az tudja, hogy egy varázslat jön létre a show alatt, a közönség láthatatlan húrokon keresztül hangolódik rá a zenére, a hatása alól nincs menekvés, az ember legbelső lényéig hatol, bekebelezi és felemeli. Miközben Pásztor Anna a lelkünk legmélyebb bugyraiban vájkált, elárulta nekünk a titkot, a szerelem mindennél erősebb, talán az lesz, ami utoljára megmarad majd az emberiségből – talán igaza lesz.
Az I Love Retró party-n azokra a boldog 90-es évekre emlékeztünk, bár az egyetemisták zöme abban az évtizedben született, és a táncparkett helyett inkább a játszótér volt a legfontosabb közösségi tér a számukra, mégis hatalmas ovációval fogadták a fellépőket. Az időutazás során újra hallhattuk az Animal Cannibals-től a takarítónőt, de újra láthattuk a Groovehouse-t, az UFO-t és természetesen Dévényi Tibi bácsit is, aki nélkül nem is lett volna igazi retró buli.
Kis Grofó barátaival együtt lépett a színpadra a záró napon, igazi lagzi hangulatot teremtve buli báróként vezényelte a hallgatók nézését, meg a járását. A fesztiválozók minden percet kihasználtak, reggelig mulattak, az utolsó cseppet is kiitták a BME Egyetemi Napok élmény-poharából.
Véget értek a BME Egyetemi Napok, ezzel hivatalosan is megkezdtük a tanévet. A hallgatók sikeresen teljesítették a fesztiválegyetem kurzust, 3 napon át búcsúztatták a nyarat és vele együtt a fesztiválszezont. A fesztivál emlékezetes pillanatai belénk égtek, bennünk élnek tovább, boldog nosztalgiával fogunk visszagondolni rájuk a hideg téli estéken és készülni 2016-ra, a jubileumi X. BME Egyetemi Napokra.

IX. BME Egyetemi Napok, Buliztunk Még Egyet!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése