2015. szeptember 24., csütörtök

BME Egyetemi Napok - Horváth Tamás és Raul, Kelemen Kabátban, Margaret Island

 


Az idén 9. alkalommal megrendezett BME Egyetemi Napokon a mi szerkesztőségünk és részvett. A napi beszámolókat már korábban olvashattátok, de volt, ami kimaradt. Ezért úgy gondoltuk,hogy még mindenképpen meg kell említenünk bizonyos előadókat!


Az első nap a Nagyszínpadot Horváth Tamás és Raul nyitotta meg. A koncert kezdetéig szinte kihalt volt a sátor, azonban  ahogy  a színpadra lépett a duó, egyből összegyűlt a tömeg és együtt kántálta  az összes dalt.  Nagy meglepetésünkre nem csak lányok, hanem fiúk is szép számmal üvöltötték a számokat.
A fiúk fantasztikus hangulatot teremtettek, de számunkra nagy negatívum volt, hogy körülbelül 35 percesre sikeredettcsak koncertet, míg más előadók bő egy órás előadással készültek. Hallgattuk volna még Raulékat…

A második napon a Nagyszínpadot a Kelemen Kabátban formációja forrósította fel.  Szerecsenkirály és M-Papa hozta a formáját, hisz hatalmas bulit csaptak és az első perctől kezdve igénybe vette a közönség kondiját. A srácok folyamatosan fenntartották a pulzust!
Természetesen a ’Maradjatok gyerekek’ slágerükre teljesen felpörgött a tömeg. De nem érdemes egy számot kiemelni, hiszen együtt énekelte a tömeg az összes dalt. Sőt hamarosan megjelenő albumokról is előadtak 2 újdonságot: a ’Köszönöm Szépen’ és a ’Legelő’ címmel, de már ezt is fújták a rajongók.
A zárás igazi finálé volt, hiszen a közönség egy emberként ugrált és énekelte torkaszakadtából a mulatós ’Fainul a buli’ slágert.


Szintén ezen a napon megismerkedtünk az alig két éve alakult csodával. A Margaret Island nevezetű formáció folk-pop stílusban zenél. Ráadásul szeptemberi lemezbemutatójuk (’Egyszer volt’) teltházas lett az A38-as hajón. (Nem véletlenül!)

De mindezt a koncertre csöppenve még nem tudtuk. A nevet már hallottuk ugyan,de ez volt az összes tudásunk a bandáról. Első benyomás: fantasztikus női hang, a zene elkezd megmozgatni. Egyszerűen nem lehetett úgy ott állni, mint a cövek, hamar felvettük a dalok ritmusát. Ritka a női frontemberrel rendelkező zenekar Magyarországon, ezért is különleges az egész. Igaz a számokat most hallottuk először, de akadtak még ismerős dallamok, hiszen James Bay Hold Back The River, Vance Joy Ripteid és Rudi Mental Waiting All Night című dala is felcsendült cover formájában. Egyből a szívünkbe lopta magát a zenekar!Érdemes rájuk figyelni!
https://www.facebook.com/margaretisland





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése