2017. július 11., kedd

Akiket ne hagyj ki a Campus Fesztiválon


A jubileumi X. Campus Fesztivál a külföldi előadók mellett felvonultatja a teljes hazai zenei élvonalat a mainstreamtől a feltörekvőn át egészen az friss produkciókig. Természetesen a nagy visszatérő fesztivál kedvenceket nem kell bemutatni: Tankcsapda, Quimby, Halott Pénz, Wellhello, Kowalsky meg a vega, Brains, Irie Maffia, Vad Fruttik, Paddy and the Rats... Azonban az újakra érdemes az eddigieknél jobban figyelni!

A Campus Fesztivál idén először csatlakozott a Nagy-Szín-Pad kezdeményezéshez, így a műsorba került összes zenekarnak lehetőséged ad, hogy megmutassa magát. A győztes Lóci Játszik  a díjnak köszönhetően nagyszínpadra lép, de a programban ott lesz a Mörk, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Dope Calypso, a The Qualitons, valamint Sena és Petruska is.

Így kicsit mesélünk nektek az előadókról és adunk videók formájában egy kis ízelítőt is:

A Nagy-Szín-Pad győztese: Lóci Játszik


A Lóci Játszik zenekar története három éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember, a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. 2015-ben megjelentették a “Hadd legyek arról híres…” című lemezüket, sikeresen turnéztak a Margaret Islanddel közösen, tavaly fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. 

A 2017-es év elég jól indult a zenekarnak, hiszen megnyerték a Fonogram “Év Felfedezettje” címet és a Szigetes Fesztiválok rangadóján, a NagySzínPadon is benne vannak a legjobb 8 között. 2017 január 1-jén pedig megjelent  második albumuk a Krokodil! Jelenleg épp nagyon boldogok :)

Aki egyszer elmegy egy Lóci koncertre az szinte egyből rajongóvá válik, és a kibontott csokornyakkendős csapat fellépésein, személyesen is átélheti a közönség, hogy milyen az, amikor a Lóci Játszik.
Campuson július 21-én 16:00-tól az OTP Nagyszínpadon láthatjátok őket!


A Nagy-Szín-Pad szakmai különdíjasa: Mörk


"Stand-Up Jazz, Filozófikus Pop, akárminek is hívjuk, tény, hogy nehéz besorolni a Mōrk zenéjét bármely meglévő zenei irányzatba, ezért kézenfekvőbb, ha újat hozunk létre. A koncertjeiken oly fontos szerepet játszó szabad improvizációban merész keveredésben jelennek meg egymással látszólagos ellentétben lévő stílusok (Funk, Pop, Jazz, Rock, Noise, Breakbeat, Reggae, Folk...) ötvözve egy jó adag humorral és öniróniával. Dalaik is ezt a nyitottságot és sokszínűséget tükrözik, melynek első kivetülése a 'Came For Nothing' című dal és a hozzá tartozó saját készítésű videóklip.
A zenekar tagjai egyenként már bejárták a könnyűzene bugyrait, eldugott kluboktól, jazz-tanszakokon át, egészen a kereskedelmi tv-s műsorokig. Miután egymásra találtak, megszületett bennük az igény, hogy visszatérjenek azokhoz a dolgokhoz, amelyekért elkezdtek zenével foglalkozni: felfedezés, kísérletezés, közlési vágy, humor, spontaneitás."

 Legfrissebb daluk az Urban Monsters, amihez már klip is készült!Csekkoljátok!

Campus Fesztivál július 20. 16:30  Atomerőmű Fénytorony Pódium


Döntős: Jónás Vera Experiment


Jónás Vera Artisjus Junior Dalszerző-díjas, valamint Fonogram-díjas énekesnő és zenekara dalainak stílusmeghatározása személyes könnyűzene: a hol táncolni való, hol megnyugtató dallamokon, valamint szövegeken keresztül koncertjei alatt szinte belelátunk a Jónás Vera Experiment frontemberének lelkébe. Vera karizmatikus egyénisége dalaiból, valamint színpadi jelenlétéből is sugárzik, ennek köszönhetően nemcsak Magyarországra, hanem a környező országokba is szívesen hívják koncertezni, és idén januárban a legnagyobb európai showcase fesztiválon, a groningeni Eurosonicon is bemutatkozott.


Campus Fesztivál július 21. 17:50  Atomerőmű Fénytorony Pódium


Nagy-Szín-Pad jelölt: Sena


 
Sena Dagadu 2002 óta meghatározó alakja a budapesti zenei életnek. Két szólólemez, négy Irie Maffia-album és számtalan közreműködés után idén adta ki legújabb lemezét, a Feathers-t. Sena az elmúlt három évben kezdett el saját zenei alapokat készíteni dalaihoz, így míg korábban rengeteg producerrel dolgozott, az új album dalai mind a saját ötletein alapszanak. Ghánai gyökerű zenei világa az azt interpretáló budapesti rockzenészek közreműködésével igazán különleges eleggyé áll össze.
Campus Fesztivál július 20. 17:50  Atomerőmű Fénytorony Pódium



Nagy-Szín-Pad jelölt: Petruska



Petruska igazi kuriózumnak számít a hazai könnyűzenei életben. A hagyományos rockzenei felállást következetesen mellőző, minimalista formációja meglepő erővel tölti be a színpadokat. A dalszerző-énekes fél évtizede tartó munkásságának két nagylemez, több száz klub- és fesztiválkoncert, valamint számos szakmai elismerés és médiamegjelenés az eredménye.


Campus Fesztivál július 21. 00:30 Nádudvari Gasztro Színpad


Nagy-Szín-Pad jelölt: Konyha



Egy igazi konyha élettér – a háromfős Konyha dalai-történetei is személyes térként működnek, amelyek észrevétlenül nyitják ki ajtóikat a megfelelő pillanatban. A csapat zenéje eklektikus: első lemezüket a hatvanas-hetvenes évek fordulójának szellős rockzenéje inspirálta (főleg a szintén trió felállású bandák), azóta azonban folyamatosan haladnak egy érettebb, kortalanul modern hangzás felé, amelyben jelen pillanatban a garage rock, a country és a funk a három meghatározó csapás.

Campus Fesztivál július 20. 19:10  Atomerőmű Fénytorony Pódium



Nagy-Szín-Pad jelölt: The Qualitons


The Qualitons zenekar 2008-ban alakult Budapesten, stílusuk főként a 60-as évek zenei világából inspirálódik, sajátos funk-beat zenéjük igazi unikumnak számít a hazai könnyűzenei platformon. A hazai klubélet mellett az évek során számos európai nagyvárosból kaptak meghívást, koncertjeiket a vokális dalok, a groove-os lüktetés, a pszichedélia és az improvizáció különleges találkozása jellemzi.

Campus Fesztivál július 21. 02:00 Nádudvari Gasztro Színpad


Nagy-Szín-Pad jelölt: Dope Calypso



A budapesti Dope Calypso olyan, mintha egy garázspunk-zenekar váratlanul belebolondult volna a ’60-as évek végének limonádé popzenéjébe. A zenekar 2016-os, harmadik albumával folytatta a megkezdett utat, azaz – minden évben egy kiadott albumon keresztül – megmutatja, milyen meglepően szórakoztató dolog az, ha az ember ténylegesen képtelen magát komolyan venni.

Campus Fesztivál július 21. 21:15 Dehír.hu Színpad

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése