2017. július 21., péntek

FÉNYEK, PRODIGY, DEBRECEN – MA A CAMPUSON

 

Ma sem fognak unatkozni a jubileumi Campus Fesztivál látogatói, Debrecenbe érkezik a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is. A fesztivál második napján több mint 100 program közül lehet válogatni.

A „Fények Fesztiválja”, sokan így is emlegetik az idén tíz éves Campus Fesztivált, éjszaka impozáns megvilágítást kapott a fesztivál valamennyi emblematikus építménye, ötezer színes és különleges lámpa kápráztatja el a fesztiválozókat, csütörtökön már az egyedi megvilágítású óriáskereket is beüzemelték.

Tegnap hivatalosan is megnyitották a debreceni rendezvényt, amelyre idén 100 ezernél is több látogatót várnak a szervezők. Az első napon mind a tizenhét programhelyszín beindult, a nagyszínpadon este Majka&Curtis, a Halott Pénz és a Tankcsapda koncertezett, akik Balázs Fecó „Maradj velem” című dalával emlékeztek meg a Linkin Park zenekar aznap elhunyt énekeséről, Chester Benningtonról, a Paddy and the Rats zenekar pedig a "Numb" című Linkin Park dalt játszotta el az elhunyt énekes tiszteletére. Kora este megtartották a jubileumi Campus hivatalos megnyitóját is, ahol Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató köszöntőjében úgy fogalmazott, büszke arra, hogy tizedik alkalommal szervezhetik meg a fesztivált, mely egy példátlan összefogás eredménye – többek között az egyetem, a város és a civil szervezetek között. Hozzátette, a Campus immár a legnagyobb fesztivál a Dunán innen.


Míg az első Campuson 27 ezren vettek részt, addig tavaly már 98 ezer ember szórakozott a fesztiválon. Idén az a cél, hogy meghaladja a látogatók száma a 100 ezret. Az elmúlt napokat figyelembe véve minden reménye meglehet a szervezőknek a rekordszámú zárásra, a programok mellett az időjárás is nagyon kedvező az igazi fesztiválozásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése