2017. február 27., hétfő

Johann Hari: Minden, amit tudni vélnek a függőségről téves


Johann Hari 3 évet töltött a drog elleni háború kutatásával. Az út során arra jutott, hogy a függőség nem olyan, mint aminek hisszük. 

Mi a függőség – legyen az kokain- vagy okostelefon-függőség – valódi oka ? Hogyan tudjuk legyőzni a függőséget? Johann Hari tanúja volt mai kezelési módszereink kudarcának, mikor saját szerettei küzdöttek függőséggel. Elgondolkodott azon, hogy miért is bánunk így a függőkkel, s hogy léteznek-e jobb kezelési módszerek. Személyes tapasztalataira épülő előadásában elmeséli, hogyan kereste kérdéseire a választ világszerte, s hogyan bukkant meglepő és reményt keltő elgondolásokra egy ősrégi betegség kezelésével kapcsolatban.

Johann Hari brit újságíró, s  New York Times bestseller  A kábulat ára -- A drogháború igaz története című könyv szerzője. Johann 3 évet töltött a drogellenes háború kutatásával és arra jutott, hogy rossz módszerekkel próbálják kezelni a drogfüggőséget.


A brit újságíró a világ vezető újságainál dolgozott: The New York Times, Le Monde, The Guardian, New Republic, The Nation, Slate.com, és The Sydney Morning Herald. Valamint rovatvezető volt a brit The Independent újságnál.

Ezenkívül Harit kétszer nevezték az év újságírójának és elnyerte a Martha Gellhorn díjat politikai írásaiért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése