2018. április 4., szerda

Újabb izgalmas nevek a 2018-as Kolorádó Fesztiválon


Miután február végén közzétették a szervezők, hogy az R&B úttörő Kelela, a hedonista zajongó Wavves, a műfajokon túli Chino Amobi vagy éppen Ghána nemzeti sztárja, Ebo Taylor már biztosan ott lesz a 2018-as fesztiválon, ma végre újabb előadókat jelentettek be.

Ugyancsak sziklaszilárdságú tény, hogy színpadra fog állni a madridi Hinds zenekar, akik napáztatta, könnyen csordogáló és azonnal tapadó melodikus dalaikkal kitűnő aláfestést fognak nyújtani a nyári erdőben. 2016-os bemutatkozó albumukat, a Leave Me Alone-t a zeneőrültek iránytűje, a közismerten szőrösszívű Pitchfork is 7,5-re értékelte, ami már felér egy világi dicsérettel.

Hozzájuk csatlakozik elektronikus zenei oldalról újabb három izgalmas külföldi előadó. Hosszú hajnali szettel készül a kurta-furcsa, de mégis élvezetes meglepetéseket kínáló Axel Boman, aki olyan számottevő helyeken fordult már meg, mint a Red Bull Music Academy, Tim Sweeney ikonikus Beats In Space rádióműsora vagy a Boiler Room. Érkezik az arizonai sivatagban felnőtt, a színes technó új hangjának számító Avalon Emerson és Tokió kevésbé ismert csodafegyvere, a hipnotikus klubzenéket készítő Powder is.

​​Kolorádóban eddig is kifejezetten figyeltünk arra, hogy kitapintsuk a budapesti zenei színterek legfrissebb hajtásait, így idén velünk lesz a hazai technóbarát queer-közeget felrázó OMOH kollektíva, a CRIME-srácok és az Exiles nevű ambíciózus új lemezkiadó. Egyik első koncertjét adja nálunk az új magyar szintipopper duó Maneuver Maneuver, jön Minda Endréék dobgépes blues wave-vel hasító Black Bartókja és fellép a számos zenekarból ismert Zsuffa Aba új elektroakusztikus actje, az Analog Balaton is.

Idén már hét külön színpadra állítják fel a meghívott zenészeket, amik közül a korábban chill-területként funkcionáló Takatuka saját lábán álló programhelyszínné alakul, de készülnek 24 órás technópartival, nappali rekreációs unaloműzésekkel, helyspecifikus művészeti projektekkel és random erdei performanszokkal a fiatal kortárs alkotói generáció markáns megvalósításában.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése