2018. április 7., szombat

Megjelent a Qualitons új albuma: itt az Echos Calling!

Fotó: The Qualitons FB

A The Qualitons az a 2008 tavaszán alakult magyar pszichedelikus soul-beat zenekar, akiknek a koncertjére lenézett két évvel ezelőtt a Red Hot Chili Peppers, miután meghallották a szállodájuk ablakából. A banda a ’60-as, ’70-es évek hangzásvilágára épít és hangszerelésben előadott zenéjük egyedülálló a magyar zenei életben. Számos koncertet adtak már Németországban, Hollandiában és Spanyolországban is. Ráadásul a zenekar nemrég tért vissza a neves austini South By Southwestről is, ahol például egyik nap ők voltak a fesztivál napi ajánlott zenekara.

A Qualitons első albuma 2010-ben jelent meg világszerte “Panoramic Tymes” címmel a német Tramp Records gondozásában. Második albumuk pedig , A “Tomorrow’s News” 2014-ben jelent meg a Grund Records kiadásában mely már kizárólag vokális dalokat tartalmaz. Most pedig 2018-ban napvilágot látott harmadik nagylemezük, az “Echoes Calling“!

Az új album 7 számot tartalmaz és különlegessége, hogy 3 dal is van, ami a 7 perces számhosszúságot meghaladja (All we can do 07:21, Draw a line 09:00, Doubt 09:19). Illetve van két szám, amihez két dobost is használtak. Az Echoes Calling csak digitálisan és vinylen fog megjelenni. A lemez ingyenesen letölthető, a májusban megjelenő vinyl pedig előrendelhető ittQualitons április 12-én fogja bemutatni a lemezt az A38-on.
És íme az album:



További extra videók a Music Backstage oldalán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése