2018. január 19., péntek

Szombaton Jégpályák Éjszakája!


Szombaton szervezi meg harmadik alkalommal a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) a Jégpályák Éjszakáját. Az MJSZ 2016-ban elhatározta, hogy létrehoz a Múzeumok Éjszakájához hasonlóan eseményt, hogy mindenki jégre léphessen.

Országszerte több helyszín csatlakozott a Jégpályák Éjszakájához, amit idén január 20-án szombaton rendeznek meg. A rendezvény előnye, hogy a pályák meghosszabbított nyitva tartással, egyedi akciókkal – sok helyen ingyenes belépéssel – és izgalmas programokkal várják a látogatókat. Az eseményen résztvevő jégpályákról és azok részletes programjairól itt tájékozódhattok.

Az egyik kiemelt helyszín a Városligeti Műjégpálya, amit mi is ajánlunk nektek, főleg ha még nem próbáltátok ki! Sőt szombaton mindössze 500Ft lesz a belépő, illetve a Magyar Jégkorong Napja alkalmából U8-as és U10-as tornát rendeznek, este 9 órától pedig a Rádió 1 műsorvezetői csapnak óriási bulit, Cooky és Newik áll a lemezjátszók mögé.

Fotó: KWzó
Ennek apropóján mi is elmentünk letesztelni a Városligeti Jégpályát. Szerintem már mindenki látta a 13.000 négyzetméteren elterülő jégpályát, így itt volt az ideje, hogy mi is kipróbáljuk! Első tanulság, hogy érdemes a belépőt és a korcsolyakölcsönző jegyet már online megvenni, így a neten vásárolt jegyekkel, a középső bejáraton sorban állás nélkül be lehet jönni, melyet telefonon is be lehet mutatni. Ez most a Jégpályák Éjszakáján kiemelten hasznos lehet!


Mivel csak egy korink volt, igénybe vettük a kölcsönzést is. 26-tól 50-es méretig találtok korcsolyákat és 1800Ft-ot kell fizetni a 2000Ft-os letéti díj mellett (amit a végén visszakaptok). Ha nem megfelelő a kölcsönzött korcsolya mérete, díjmentesen kicserélik. Amennyiben saját korcsolyával érkeztek élezésre is van lehetőség, hiszen 2 élező műhely áll a rendelkezésetekre, amit 1500Ft-ért meg is csinálnak nektek.

A táskákért sem kell aggódni, hiszen modern érintő kártyás szekrények vannak, így a cuccotokat is biztonság tudhatjátok. (A kártyákat a kék mellényes dolgozóktól kell kérni!)

Fotó: KWzó
A pálya önmagában elképesztő, 13.000 m2 ! Mivel mi csütörtök este mentünk korcsolyázni, így még nagy tömeggel se kellett számolni, kényelmesen el lehetett férni. Tipp: érdemes már nyitásra odamenni, akár délelőtt, akár délután, hogy még a frissen letakarított jeget lehessen élvezni! Pozitívum volt, hogy egy kis rész el van kerítve a totyogóknak, ahol saját tempóban tudnak haladni, trükköket kipróbálni a látogatók, illetve nagyobb biztonsággal korizhatnak azok is, akik még egyáltalán nem tudnak. Ha valakinek a szlalon pályát is ki akarja próbálni arra is van lehetőség! Sőt egy nagyon aranyos dolog is van a gyerekek számára. Lehetőség van egy korcsolyázást segítő eszköz kölcsönzésére: ez Bobby a fóka (kölcsönzés: 500Ft/fél óra). Több szülőt láttunk, akik ráültették a gyerekeket erre a műanyag fókára és úgy tolták a piciket a jégen. Láthatóan nagyon élvezték!


Ha esetleg elfáradtok a sportolásban, akkor a jégpálya mellett megnézhetitek a büfét is. Itt az üdítők mellett forró italokat is kérhettek: forralt bor (2dl- 600Ft); citromos tea (2dl-200Ft), forró csoki (2,5dl- 500Ft). Aki viszont megéhezik a mozgásban, annak: melegszendvicset (750Ft), zsíros kenyeret (300Ft), fánkot (490Ft) és jégkorong szendvicseket (650Ft) kínál a büfé.

Mi két óráig bírtuk a jégen! Lássuk nektek hogy megy!

Fotó: KWzó
A résztvevő budapesti jégpályák:

-Budapest Csepeli Jégpálya - 20.00-00.00 - 20.00-tól Jégdisco - Díjtalan 600Ft Korcsolya

--Budapest-Jégkert - 21.00-00.00- 800 Ft Éjszakai Korizás + Short Track bemutató + élő DJ szett+ Forralt bor és meggypálinka akció!

-Budapest KMH Tüskesátor   - 23.00-02.00  ingyenes

-Budapest Városligeti Műjégpálya    - 21:00-0:00 -  500 Ft , Rádió 1 party Cooky és Newik

-Budapest XI. kerület Újbuda Gyermek-egészségügyi Centrum udvarán - 1117 Budapest, Kőrösy József utca 1-3. Nyitvatartás 24:00 óráig

-Budapest- Vasas Jégcentrum - 22.00-00.00  - Ingyenes; Korcsolyabérlés 1000 Ft

-Budapest Bosnyák téri mobil jégpálya - 03.00-ig - Díjtalan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése