2016. december 11., vasárnap

Adele dalaival kápráztatta el a magyar közönséget a Harlem Gospel Choir


Ismét Magyarországra látogatott a világhírű Harlem Gospel Choir! December 9-én dupla koncerttel léptek fel a Millenáris Teátrum színpadán.

Immáron hagyományokhoz híven került megrendezésre a Harlem Gospel Choir koncertje Budapesten. A New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak csodás hangulatába nyert betekintést a magyar közönség pénteken, ráadásul dupla koncert során. A Gospel műfaj kedvelői most is egy különleges showt láthattak. A Harlem Gospel Choir ezúttal Adele dalait adta elő egy kicsit új köntösben, a saját stílusukra formálva. De emellett hallhattunk az amerikai protestáns felekezetek egyházdalaiból is szép számmal. A kórus óriási hangulatot csinált a fellépés során, senki nem maradt ülve. Az aranytorkú énekesek láthatatlan húrokon át érték el és vonták magukhoz a közönséget. Várjuk vissza őket jövőre is!

Egy kis ízelítő a budapesti fellépésből: 

           

A legendássá vált kórust egyébként Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban. A 65 tagú társulatba a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek be. (A turnéfelállás 9 énekesből áll.) A kórus különlegessége, hogy három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között. A zenekar egyház zenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a Hit, Remény, Béke és Szeretet jó híre által.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése