2016. november 2., szerda

Anna and the Barbies lemezbemutató koncert a Fővárosi Nagycirkuszban


Az Anna and the Barbies lemezbemutató koncerttel készül készül november 18-án a Fővárosi Nagycirkuszban. Az idén tizenegy éves zenekar az énekesnő, Pásztor Anna második gyermekének születését követően kezdett ismét koncertezni.

Fotó: László Ambrus
„Gátmetszett valóság” – a világra jövetelhez kapcsolódó kínos kompromittáltság érzése, és Pásztor Anna második gyermekének megszületése utáni élmények hatására állt össze az a gondolat-lavina, mely az Anna and the Barbies amely az Utópia koncertek koncepcióját adta.

Az új látvány- és játékelemekkel gazdagított produkcióban megjelenik a cirkusz varázslatos világa, de a költészet is testet ölt, az este pedig az említett traumák ellenére is a felfedezhető, látható csodákról, és az életigenlésről szól.

Az Utópia című lemez kapcsán a lemezmegjelenést megelőzte egy hét állomásos, konceptuális játék, melynek keretében témák és terek, különféle művészeti megnyilvánulások hatottak egymásra, valódi összművészeti szeánszokká változtatva a koncerteket. (Június 17. – Barba Negra Track, Augusztus 1-2-3. – Woodstock az Ugaron, Ópusztaszer, Augusztus 20. – Budapest, Batthányi Tér, Szeptember 8. – Budapest Park) Azonban már csak a turné utolsó állomása van hátra, melynek a Fővári Nagycirkusz ad otthont november 18-án, ahol a hetedik nagylemezt mutatja be a zenekar.

„Az egyes fellépéseken az interaktivitásnak kulcsszerepe lesz: mindez segít megérteni a valóságot amelyben élünk, segít szembenézni azzal, és megfogalmazni személyes és társadalmi valóságigényünket. Ezek bár lehetnek kissé utópisztikusak, mégis egy kicsit közelebb kerülünk hozzá, ha már arra rájöttünk, hogy az álmok oszthatók, egymás szellemi és érzelmi terének bérlőivé válhatunk, megszabadulva így a szorongató magánytól. A képzelet terét alakító költők, a fizikai határokat megcáfoló cirkuszi artisták, színészek játéka találkozik majd a zenében, mely a maga megfoghatatlanságában újradefiniálja – legalábbis egy ideig – helyünket és viszonyainkat.” – mutatta be Anna a turné művészeti koncepcióját a turné kezdetekor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése