2016. október 10., hétfő

Clinton vs. Trump: "A valaha volt legundokabb vita"


Sor került a második elnökjelölti vitára ma hajnalban, amely azzal kezdődött, hogy a két nagy amerikai párt elnökjelöltje arról vitázott, hogy kinek miért kell bocsánatot kérnie. A Politico a "valaha volt legundokabb" vitának minősítette a vasárnap esti kilencven percet.

Személyeskedéssel kezdődött

Miután Trump bocsánatot kért a nőkről tizenöt éve mondott - pénteken nyilvánosságra került - szavaiért, Clinton egyből folytatta a sort, hogy más, a kampányban - veteránok, kisebbségi csoportok kárára - elkövetett sértéseiért soha nem kért elnézést, s azt vágta oda, hogy ezek a mondatok nagyon is pontosan kifejezik, kicsoda is valójában Donald Trump. Majd a republikánus párti kérte számon Hillaryt a szavai szerint eltűnt, több mint harmincezer elektronikus levél miatt, amelyet Clinton a külügyminisztersége idején a magánszerveréről küldött, illetve oda kapott.

A muszlim radikalizmus, a muszlim vallás nevében fellépő terrorizmus kérdésé

Trump: Ellenőrizetlenül érkeznek az Egyesült Államokba menekültek, akár Szíriából is. "Fogalmunk sincs, hogy kik jönnek Szíriából" - fogalmazott Trump, és leszögezte, hogy a szigorúbb ellenőrzés híve. "A déli határokon pedig kábítószer érkezik az országba" - fejtegette, s azt állította, hogy Clinton - és Obama elnök - a nyitott határok híve és amnesztiával oldaná meg az illegális bevándorlást.

Clinton: A  menekültek vallásuk miatti elutasítása ellentétes lenne az amerikai társadalom alapértékeivel, és Trump szavai éppen hogy újabb szimpatizánsokat toboroznak a terroristáknak.

Clinton szerint a legfelső bíróság rossz irányba halad

Jelenleg - Antonin Scalia főbíró halála óta - új bíró kinevezésére várnak az Egyesült Államokban, éppen ezért is aktuális a kérdés.

Clinton: A a bíróság jelenleg rossz irányba halad. Elnökként ő olyan főbírát nevezne ki - hangsúlyozta a demokrata elnökjelölt -, akinek a mindennapi életben szerzett tapasztalata, gyakorlata van. Clinton olyan főbírót akar, aki tiszteletben tartja az abortusz jogát és a melegek jogait. Szerinte Obama elnök jelöltje, Merrick Garland alkalmas főbírónak.

Trump: A néhai Scalia bíró "köreiből", tehát konzervatív jogászok közül nevezne ki főbírót.

Csak néhány elemet soroltunk fel a vitából. Ha teljes képet szeretnél, nézd meg a teljes videót!

Megérkezett az első tudományos - tehát nem internetes szavazáson alapuló - felmérés a vita fogadtatásáról. Ez alapján Clinton az egyértelmű nyertes, 57 százaléknyian vélekedtek így. Még úgy is, hogy Trump jobban teljesített és koncentráltabb volt, mint az első vitában.

forrás: MTI, CNN

Nem is értem eddig miről beszéltünk?! Ez egy igazán szuper fellépés volt két nagyszerű énekessel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése