2016. október 4., kedd

Látogatás Lilliputban avagy kihagyhatatlan program a Miniversum

Fotó: Balázs Dávid
Emlékszem, amikor Gulliver utazásairól olvastunk gimiben, na most kicsit mi is átélhettük a kalandjait, csakhogy Lilliput helyett a Miniversumban találtunk rá az izgalmakra.

Egy gigantikus 300 négyzetméteres terepasztal, ahol kicsik és nagyok is megtalálják a saját „kis” birodalmukat. Másfél óra alatt bejárhatjuk Budapest-Tata-Pannonhalma-Győr-Nagycenk-Sopron nevezetességeit Magyarországon,majd a határt átlépve következik Ausztria, ahol Burgenland-Bécs-Melk-Dörnstein csodájára járhatunk, végül pedig Németországban ér véget a kirándulás Eisenach-Wartburg-Rothenstein-Uelzen-Leuchtenburg városaival.  S mindezért csupán az Andrássy úti Krausz Palota földszintjéig kell ellátogatni. 

Fotó: Balázs Dávid
A terepasztal világa számos momentumot rejt, így érdemes nagyon aprólékosan szemügyre venni minden kis zugot. Természetesen az egyes nevezetességek egyből szembeötlőek,de ha figyelmesebbek vagyunk észrevehetünk andalgó párokat, kéményseprőket, szerenádokat, postásüldözést vagy akár a sztrájkolókra is felfigyelhetünk,de a sort folytathatnám. A kiállításon készített képeinket ITT megnézhetitek.

A barangolás során különböző információs panelek segítenek, hogy még jobban képbe kerüljünk az egyes nevezetességekkel kapcsolatban. Sőt, ami az egész kiállításban a legizgalmasabb, hogy mindenki részese lehet, hiszen a terepasztal interaktív és különböző gombok megnyomásával a látogatók is beleszólhatnak az események alakulásába. A sárga gomb valahol fényt ad, a piros hangot, a kékkel pedig a fogalomba nyúlhatunk bele. Először furának találtuk, hogy nincs egyértelműen feltüntetve,hogy épp mit irányítunk,de aztán annyira belelendültünk a keresésbe, hogy elkezdtük élvezni a dolgot.

Fotók: Balázs Dávid
A kiállításon egyébként megtalálhatóak kész épületek illetve olyanok is, amit egyedileg készítettek. Ha valakit a számok érdekelnének: 14 település, 600 épület, 1000 személyautó, 100 mozgó vonat, 5000 miniatűr figura és nagyjából 5000 fa található az asztalon. (Nem irigyeljük a karbantartó csapatot, hiszen a mini birodalmat takarítani nem lehet egyszerű.) Hogy mindez létrejöhessen 20 modellező dolgozott körülbelül 10 hónapig. Ami talán mindenki fantáziáját izgatja, hogy mennyiből is jött létre mindez?! A terepasztal értéke nem kevesebb, mint 150 millió forintnak felel meg! Ezen kár csodálkozni, mert aki kicsit is tisztában van a modellezés áraival az tudja, hogy egy-egy elem akár 60-70 ezer forintba is kerülhet alsó hangon.

Néhány tipp:

-Hagyjunk elég időt a programra, hiszen lehet 1,5-2 óra minimum kell, hogy mindent szemügyre vegyünk!

-Vigyázz lehet, hogy a felnőtteket még jobban magával ragadja, mint a kis lurkókat! ;)

-Ha nem szeretnénk túl nagy zsúfoltságban végignézni a kiállítást, ajánlott hétköznap meglátogatni a kiállítást!

-Ha a kulisszák mögötti tárlatvezetés is érdekel, ajánlunk egy kis kedvezményes lehetőséget: ITT!

- Az árakról és kedvezményekről ITT tudtok tájékozódni.


Fotó: Balázs Dávid
További információ: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése