2016. október 5., szerda

Paródia az első elnöki vitáról - Trump vs Clinton


Ugyebár múlthéten lezajlott az első hivatalos elnöki vita Donald Trump és Hillary Clinton között. Pontosan azon a napon, amikor 56 évvel korábban Kennedy és Nixon is megejtette az első vitájukat, ami az első médiaesemény volt, amit tv-n keresztül közvetítettek.


Ha csak érintőlegesen ejtünk pár szót a múltheti vitáról, nagyon jól látszik, hogy egy jól megkomponált shownak lehettünk szem és fültanúi : megjelenítették a kontextust, aláfestő zene ráerősített a feszültségkeltésre, a vizuális technika a toppon volt, így 10 millióan tapadtak a képernyőre. De ha csak az elnökjelöltek kinézetét szemügyre vesszük, akkor a boxos párhuzam illik rájuk: "A jobb sarokban Clinton piros mezben, ellenfele pedig Trump a kék sarokban!" :D
Igazából  elég komikusra sikeredett helyenként, ha már csak abból indulunk ki, hogy Trump meghívta a vitára Clinton 80-as évekbeli szeretőjét. Ráadásul Trumpot minden apróság kihozta a sodrából, folyamatosan belebeszélt Clinton szövegébe. Igazság szerint Trump maga egy igazi bohóc,így a mémgyártáshoz nagyon jó alapanyag volt ez a vita, érdemes belenézni! 


De amiért ez a poszt valójában létrejött az az elnöki vita paródiája, amit a Saturday Night Live-ban játszottak el. A paródia nagyon hamar elkészült, s a legfurább, hogy ez az igazi is lehetne. 
Clintonnak az a vonalát erősítik a kampányolás során, hogy emberként tudjanak viszonyulni hozzá a választók, ezért is beszél sokat a szüleiről és az unokáiról. Így ez lett a humor egyik forrása a videóban. Illetve köztudott, hogy Hillary többször indult már az elnökválasztáson, ezért fejezi be beszédét a paródiában azzal, hogy " Válasszatok meg,mert ha nem továbbra is jelöltetni fogom magam!".

Ami Trumpot illeti, hát őt nem volt nehéz kiparodizálni,mert ahogy korábban említettem egy bohóccal állunk szemben. Az eredeti videóban hallhatjátok,hogy végigszipogta  az elnöki vitát, illetve folyamatosan közbevágott mialatt Hillary beszélt. Össze is számolták, hogy kb. 95x nem sikerült csendben maradnia. Ezekre a momentumokra reflektál a paródia, illetve felemlegetik azokat a bizonyos eseteket, amikor Trump Alicia Machadot, többször nyilvánosan "zabagépnek" és "kismalacnak" nevezte, mert az 1996-os Miss Universe gyözelem után meghízott.

Lényeg a lényeg, elég mulatságosra sikeredett az eredeti elnökvita is,de ha ezt fokozni szeretnétek, akkor lessetek bele SNL paródiájába is. (Azért remélem az amerikaiak észnél lesznek a választásokkor és nem járnak úgy, mint az angol a Brexit népszavazásakor... "Én azt hittem két hét múlva lesz megint egy szavazás!:O"...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése