2016. október 9., vasárnap

Tweed Run 2016 - Vintage két keréken

Fotó:Matern Ákos
Tweed Run Budapest Társulat korhű kerekezését tartotta immár 15. alkalommal 2016.október 8-án, ahol jelmezben vonultak Budapest nevezetes útvonalain és - "megállították az időt egy különleges pillanatra" A hűvösség ellenére a nap beragyogta a korhű ruhás kerékpáros versenyzőket, akiket még plusz a szponzoraink értékes díjakkal is jutalmaztak.

Fotó: Matern Ákos
A Tweed Run lényege,hogy a résztvevők tweed öltözékben kerekeznek végig a városon.A cél az, hogy a gyapjúból készült tweedet visszahozzák a divatba.A Tweed Run története egyébként a ’90-es évekre nyúlik vissza, de jelenlegi formájában 2009-ben rendezték meg először Londonban. A múltat idéző kerekezés aztán gyorsan követőkre talált Németországban, az USA-ban, Oroszországban, Japánban, sőt Brazíliában is.

Ahogy a Tweed Run Budapest definiálja az eseményt:

„Elegánsan két keréken - rohanó világunkban megállítjuk az időt egy különleges pillanatra. Nálunk a ruha teszi az embert.Tweed Run Budapest egy baráti társaság vagyunk, rajongunk a 20-as évek divatjáért,imádjuk ezt az életérzést. Tavasszal és ősszel londoni mintára tweed zakóba bújunk és vintage/veterán kerékpárunkkal mintegy látványos divatbemutató kifutóján kerekezünk végig Budapest nevezetes utcáin. (úgy 60 és 150 fő között) Régimódi mókás kinézetünkkel mosolyt csalogatunk magunk és az utcai emberek arcára" -meséli Szabados Iréne.

Fotó: Matern Ákos


A londoni "The Tweed Run" 2009 -ben alakult egyesületté a gyapjú szövet (tweed) és a nagyvárosi kerékpározás újra népszerűsítése végett. (Ted Young-Ing egy japán fiú vezetésével) Ez a rendszeres esemény mentette meg a gyapjút és a Harris Tweed szövet ágazatot, és vált a divatvilág mozgatójává szerte a világban. Bővebben

Fotó: Matern Ákos



Az első budapesti Tweed Run vonulást 2001-ben Szabados Iréne (aki pártfogója) hirdette meg a barátai között a városligeti Pántlika bisztróhoz, ahol mindenki meglepetésére egy tweed ruhás hölgyek és urak társaság időutazásába tévedt. Azóta egy lelkes kis csapat (10 fős) állt össze akik mind aktívan részt vesznek a rendezvény bonyolításában immár a 15. alkalommal. Továbbá legtökéletesebben felöltözött tweed hölgy/úr valamint veterán / vintage kerékpár kategóriákban a nyerteseket díjazzák. Vannak közülük néhányan, akik életvitel szerűen tweed zakóban kerekeznek még a munkába is. Nyaranta pedig egy-egy piknikre jönnek össze a Kopaszi gáton.A Tweed Run Budapest szervezésében Tweed Run Kerekezés kerekezés, időutazás korhű ruhákban két keréken.

A további fotókat a rendezvényről itt találjátok:

Még több infórmáció:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése