2016. július 15., péntek

Campus 2. nap: Csak győzzél osztódni!

fotó:campusfesztival.hu

A Campus 2. napjára is szeretnénk pár koncertet ajánlani a teljesség igénye nélkül persze, hiszen rengeteg király koncert lesz. Az egyetlen probléma az lehet,hogy nem tudunk egyszerre két helyen lenni. Nézzünk tehát néhány együttest, akit érdemes meglesni.

Bohemian Betyars - 16:00 - OTP Junior Nagyszínpad


Honnan lehet ismerős? A Bohemian Betyars nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyét. (Magyarországot képviseli a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon.)

Bohemian Betyars 2009-ben alakult Miskolcon. A csapat saját zenéjét speed-folk freak-punknak nevezi, ebben a keverékben a punkot, a skát, a pszichedeliát és a melodikus témákat vegyítik magyar, balkáni és cigány dallamokkal.

2011-ben mutatták be első lemezüket, a Boros utca 1-et, akkor egy hatnapos német turnén vettek részt. 2012 derekán jelent meg a második album, a Stone Soup, egy évvel később a harmadik anyag, az Utcabetyár, végül tavaly a háromszámosÖsszefúj a szél EP. Az elmúlt évek alatt többször felléptek külföldön, játszanak klubokban és fesztiválokon. A Bohemian Betyarsban Szűcs Levente (ének, akusztikus gitár), Palágyi Máté (hegedű, vokál), Muhari Krisztián (trombita), Mihályfi Máté (szólógitár, vokál), Fehér Gábor (bőgő, vokál) és Dankó Dániel (dob) szerepel.


>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>

The Biebers - 18:00 - Telekom Hall

A 2012-ben alakult The Biebers hatfős csapata alkotja az ország legkúlabb bandáját. Eleinte senki sem tudta, hogy ki áll a The Biebers mögött, pedig a zenei projekt olyan slágereket alkotott mint a Sorry, a Dance vagy a Stay. Még akkor sem volt publikus a névsor, amikor a Sorry lett az év hazai modern pop-rock hangfelvétele a Fonogram-díjkiosztón. Később kiderült, hogy Puskás Peti és testvére, Puskás Dani is az alapítók között van, és még néhány tag neve kiszivárgott a sajtóban és a koncertek alatt.Azóta brutális tempóra kapcsoltak és a fesztiválok közönségének is megmutatták, milyen az igazi #galaktikus #szexizés! 

A munka azóta sem állt meg, a Puskás testvérek ugyanis ontják magukból az új dalokat, amit a koncerteken az egész országban megmutatnak!


>>>>>>>
>>>>>>>

Anna & The Barbies - 19:00 - OTP Junior Nagyszínpad

Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az undergound szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejébe a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon.

Idő közben az 5 tagú zenekar Pásztor Anna – ének, Pásztor Sámuel – zene, ének , Hernádi Dávid – basszusgitár, Vághy Tamás – billentyű, Bubnó Márton – dobok szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott, a nyers rockban, zeneiségében is otthonra talált. Kendőzetlenül őszinte és lélekemelően is életigenlő szövegvilágukat üvöltő Marshall erősítők tették indokolttá a fesztiválok nagyszínpadjain.

A fészek klub kisszínpadán még csak álmodni mertek arról, hogy egyszer egy arénát megtöltenek. 2015-ben a tízedik jubileumi koncertjükön hatalmasat robbant a hat album zenei anyaga a SYMA csarnokban.
A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben.

2016-ban a zenekar az eddigi legátfogóbb összművészeti turnéját kezdi el a cirkuszművészet, kortárs költészet és huszonegyedik századi vizualitás kíséretében Szabó K. István rendezésében.

A turné végállomása a hetedik nagylemez bemutatója novemberben lesz a fővárosi nagycirkuszban.



>>>>>>>
>>>>>>>

Konyha - 20:00 - Dehir.hu színpad

"A konyhában mindig jó, mert a hűtőben mindig ég a villany!" - ezzel a felkiáltással alapított zenekart 2010 őszén szepesi mátyás énekes-gitáros-dalszerző. Pontosabban ekkor már csak nevet kellett adnia a csapatnak, hiszen addigra elkészült egy négyszámos, erőteljesen 70-es évekbeli hangzású anyag és már csak körbe kellett kiabálnia a közreműködők között: "akkor most csináljunk zenekart?" a demón játszó herr attila (besh o'drom) basszusgitáros mellett végül badics márk (kéknyúl) lettek a csapat tagjai, ebben a felállásban kezdtek koncertezni és vonultak stúdióba ismét az első lemeznyi dalcsokorral.

2012 decemberében jelent meg debütáló albumuk "konyhanyelv" címen a lovasi andrás nevével fémjelzett megadó kiadó gondozásában. A lemezen már alább hagyott a tagság retró-mániája, zeneileg eklektikus képet mutat, viszont megjelent viszont az azóta is jellemző, az érzelmekkel őszinte, mégis természetes viszonyt ápoló szövegvilág. A lemezről több dal - kiskifli, asszem visszafekszem, feltörték a szíved - is ismertté vált kreatív videóklipjeiknek és / vagy a rádiójátszásnak köszönhetően. A csapat a lemez elkészültével sem ült a babérjain: az aktív koncertezés mellett azonnal nekiálltak a dalszerzésnek és egy "út közben elejtett" dal kiadása - alvópóló, 2013 szeptember - után 2014 februárjában ismét stúdióban találták magukat. Az új dalokat már új basszusgitárossal, haller dániellel közösen írták és vették fel, a készülő lemezt két videóklip megjelenésével harangozták be - lesz majd egyszer, vegyétek el a mobilom - majd a nyár és a stúdiózás időszakát egy emlékezetes hangulatú, négyéves születésnapi koncerttel zárták le az instant nagytermében (a koncert lenyomataként videófelvétel is készült).

A második album végül 2014 novemberében látott napvilágot, "elmentek a szörnyek" címmel. A lemez zeneileg érettebb, letisztultabb képet mutat elődjénél, a szövegek terén pedig sokrétűbb: a szakítós szerelmes daloktól némileg eltávolodva, de a megszokott mélységben ír vidám és komoly témákról - a függőségről (cukor, só), a szülőktől örökölt ördögökről (dupla skorpió) és arról, hogy ha valaki nagyon részeg, jobb ha elvesszük a mobiltelefonját (vegyétek el a mobilom).


>>>>>>>
>>>>>>>

Elefánt - 23:00 - Dehir.hu Színpad

A jelenlegi formájában 2012 januárja óta Budapesten együtt zenélő, egyébként szombathelyi gyökerű Elefánt, 2011 decemberében mutatkozott be a nyilvánosság előtt. A két alapító által írt Magányos című daluk - és az ahhoz a Kodály Method projekt által készített klip - pillanatokon belül nagy siker lett. A szerzőpárosban megérett zenei koncepció végképp szükségessé tette az Elefánt kibővítését, amit egy nagyszabású bemutatkozó koncert tett aktuálissá: a zenekar az említett két alapítón kívül csupa remek, figyelemreméltó múlttal és sajátos karakterrel rendelkező taggal kibővülve vált öttagúvá.

Zenéjüket nehéz bekategorizálni: jellemző rá a 3/4-es lüktetés, a lágy melankólia és a kirobbanó energikusság egyaránt, hol gipsy-punk, hol pszichedélia, hol elektronikus műfajokból derengő elemek bukkannak fel. Stílusjegyek terén nehéz megnevezni egyet, így talán a korlátoknélküliség a legfontosabb ismérvük. Ennek ellenére dalaik sajátos atmoszférát hordoznak, amit a kreatív zenei megoldások és a különleges dalszövegek tesznek igazán egyedivé.


>>>>>>>
>>>>>>>

Yves V -  00:30 - Telekom Hall

Tomorrowland hivatalos lemezlovasát az egész világon elismerés övezi, nem csak az egyik legnagyobb nemzetközi fesztiválnak a házigazdája,de a legnagyobb klubokban zenél világszerte, Spanyolországtól kezdve, Franciaországon és Cipruson keresztül egészen Indonéziáig.



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
www.facebook.com/officialyvesv
YouTube
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Reméljük már mindenki beszerezte a belépőjét,mert ma éjfél után emelkednek az árak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése