2016. március 20., vasárnap

Ötödik Macaron Nap Magyarországon!

kép:macaronnap.hu

Március 20. a Nemzetközi Macaron Nap, amelyet már ötödik alkalommal ünneplünk meg Magyarországon. 

Csatlakozz te is és gyere el március 20-án vasárnap az Akvárium Klubba, ahol összegyűlnek a legjobb macaronokat kínáló cukrászdák, hogy megismerd és megvehesd egy helyen az ország legfinomabb macaronjait.


Miért tartunk Macaron Napot Magyarországon?

Célunk volt, hogy Magyarországon is elindítsuk a Macaron Nap mozgalmat, ünnepet. Fontos, hogy megismerjük azokat a boltokat, cukrászdákat, éttermeket és választékukat, ahol adnak a minőségre, csúcsgasztronómiai termékeket árusítanak és a legmagasabb színvonalon igyekeznek kiszolgálni közönségüket.

A macaron érdekessége, sokrétűsége és a szó szoros értelmében rendkívül színes elkészítési módja egy kiváló terep, játszótér ahhoz, hogy kimerészkedjünk a nagyvilág elé: minderre mi is képesek vagyunk, Magyarország is a legkomolyabb értelemben vett felzárkózás útján halad.

Mi az a Macaron Nap?
A Macaron Nap (Jour du Macaron) ötlete François Payardtól (FP Patisserie, François Payard Bakery and Payard Patisserie & Bistro) származik és 2010-ben tartották először Párizsban, majd egy évvel később New York Cityben a La Maison Pierre Hermé Paris és a Relais Desserts együttműködésében.





Macaron Nap 2016. HIVATALOS PROGRAM:
2016. március 20. vasárnap, 12 - 18 óráig,
Helyszín: Akvárium Klub Official
MűsorvezetőLovász László és Boros Regina
12:00 Kapunyitás
(a papíralapú belépők hátulján sajnos 14 óra lett feltüntetve, ami hibás)
12:15 Megnyitó és üdvözlés (Lovász László)
12:30 Ducrot Ágnes (CCI France Hongrie, Francia Kamara) köszöntő beszéd
13:00 Joël Flouder (Lycée français Gustave-Eiffel de Budapest, Francia Iskola) köszöntő beszéde
13:30 A macaron verseny ismertetése, a verseny előkészületeinek megkezdése
14:00 A zsűri bemutatása: Margit Varga (Zazzi Cukrászda), Maki Stevenson (séf), Csaba Harmath (gasztronómiai szakértő), Bereznay Tamás (séf), Gerphagnon Stephane (cukrász), Dávid Kárai (Nosalty)
Az értékelés megkezdése
15:30 Salomon Jr Byuma (Francia Iskola) bemutatója, közös tánc
16:00 Házi (amatőr) macaronkészítők bemutatója a Yummber közösségi vendéglátó alkalmazáson keresztül, valamint az alkalmazást bemutatja Kalmár Péter
16:30 Felkészülés a macaron verseny eredményhirdetésére, beszélgetés a zsűrivel a tapasztalatokról
17:00 EREDMÉNY HIRDETÉS
Élő kapcsolás:
Toronto Macaron Day
New York Macaron Day (Kiss Mariann, Cafe DaDa)
17:10 Macaron Verseny eredményhirdetés - Az Év Macaronja díjak kiosztása (két ízkategóriában lehetett nevezni, profi és amatőr kategóriában: szabadon választott hagyományos sütemény ízvilág, 2. passion fruit, maracuja) - mindegyik kategóriában az első három helyezettet díjazzuk.
Díjak: Lív Ékszer ajándékcsomag, teljes macaron szett (gyűrű, fülbevaló, nyaklánc) és egy 20%-os a Lív Ékszer webshopban érvényesíthető vásárlási utalvány, Fractal Colors (2 gélfesték, 2 porfesték, 1 ételfesték filc, 1 ételragasztó 22 g), Sugar! (plüss macaron párna) + macaron illattal bevonva (Le Parfum - Zólyomi Zsolt Parfümériái)
17:30 A megmaradt ép macaronokból felajánlások összegyűjtése azMagyar Élelmiszerbank Egyesület részére.
A műsor a Samsung Magyarország felajánlásának köszönhetően több TV készüléken nézhető lesz a helyszínen.
18:00 A rendezvény véget ér.

Kérdés esetén írjatok az info@macaronnap.hu email címre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése