2016. március 21., hétfő

A költészet napja apropóján Red Bull Pilvaker 2016

Pivaker: Fiatal magyar művészek, a magyar költészet ikonikus verseit interpretálják a saját stílusukban, segítségül hívva a zene, a színház és a kreativitás erejét.


Március 15 után most a költészet napján is aktualitását érzem. Pilvaker, amikor a modern a klasszikussal párosul. Ma talán így lehet a legjobban megkedveltetni a verseket azokkal is, akik nem bújják a versesköteteket. Ez a zseniális produkció azonban utat mutat a közös hang felé. Mi ezzel ünnepeljük a Költészet Napját!

2016-ban is összefogtak a legkülönbözőbb műfajok képviselői: MC-k, énekesek, színészek és két humorista is szerepelt a Red Bull Pilvakeren. A cél ezúttal is az volt, hogy a klasszikus magyar költészet nagyjait mai hangon, a legnépszerűbb előadók tolmácsolásában szólaltassák meg.

kép:© Süveg Áron
Szabó Simon ezúttal rendezőként vett részt a produkcióban, amelyben a rapzene és a költészet mellett a színházi vonal a korábbiaknál hangsúlyosabb szerepet kapott: az állandó szereplő, Kautzky Armand mellett Hámori Gabi, valamint Szabó Kimmel Tamás is színpadra lépett az Erkel Színházban. Az egyik legkülönlegesebb március 15-i megemlékezésen a zenei felhozatalt a tavalyihoz hasonlóan Bom, Deego, Dipa, Diaz, Fluor Tomi, Marsalkó Dávid, Járai Márk, Kollányi Zsuzsi, Fura Csé, Papp Szabi, Singh Viki és Sub Bass Monsterképviselte. Az összeszokott előadókhoz idén újoncként csatlakozott a Margaret Island különleges hangú énekesnője, Lábas Viki, valamint Meszes Balázs, aliasMeszi a Punnany Massifból, és Szivák Zsolt a Cloud9+-ból – a hangulatfelelősökKiss Ádám és Janklovics Péter voltak, a házigazda szerepét pedig Buda Mártontöltötte be.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése