2017. augusztus 7., hétfő

Cloud 9+: "Milliók vesztették el a példaképüket"

 

Július 27-én a Budapest Parkban csendültek fel a Linkin Park - Castle of Glass c. dalának akkordjai a Cloud 9+ élő feldolgozásában.

Ahogy a rajongókat, a zenei szakmát és szine a teljes publikumot megrázta Chester Bennington halála, úgy a Cloud 9+ zenekart is megérintette, így ebben a formában is igyekeztek megemlékezni róla és kivételes munkásságáról. 

A Cloud 9+ frontembere, Szivák Zsolt elmesélte azt is, hogy egyáltalán nem a tragédia miatt merült fel a feldolgozás ötlete: "Az egész zenekarra hatással volt a Linkin Park, mindenki az ő zenéjüket hallgatva nőtt fel. Nagyon megrázott minket ez az egész, milliók vesztették el a példaképüket! Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy még utoljára a VOLTon láthattuk őket. Még a történtek előtt a közönségünk megszavazta a Linkin Park feldolgozást a Budapest Park-koncertünkre. Pár nappal később megtörtént az, amire senki sem számított, így már nem is volt kérdés, mit játszunk majd el." 


Szivák Zsolt egyébként a szezon kezdete óta korlátozottan tud csak mozogni a színpadon, ugyanis korábban szerzett bokaszalag-szakadása továbbra is gyógyulóban van. A Budapest Parkos fellépés végén azonban örömmel közölte közönségükkel, hogy a baleset óta most először sikerült sétálnia a színpadon. A még részben fennálló akadályok lekűzdésére egy mozgáskorlátozottak számára készült kismotort vett igénybe (a Rehab Zrt. jóvoltából), ennek segítségével teljesen be tudta járni a színpadot.


A másik igen különleges apropó a mozgó dobszínpad volt, ami a közönség sorai felett, nagyjából két méter magasan tűnt fel Koller Márkkal, a dobossal és teljes felszerelésével együtt. Mindezek együttesen szinte az extázisig vitték a közönséget, nem is beszélve a látványos piro- és fénytechnikáról, ami az első sorokból szinte félelmetesen közelinek tűnt a zenészekhez, akik azonban mintha észre sem vették volna a méteres lángnyelveket egyik-másik oldalukon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése