2017. augusztus 2., szerda

"Inkább bolondként haljak meg hol..." - Interjú a Soulwave zenekarral

fotó: Soulwave Facebook
A Campus Fesztivál utolsó napján a Soulwave zenekar nyitotta meg a nagyszínpadot. A banda idén egyébként megnyerte a Petőfi zenei díj Év felfedezettje kategóriáját. De sokaknak ismerős lehet a rádiók által sokat játszott Kalandor című számuk. A zenekar frontemberével Mátéval a fellépés után beszélgettünk.

KWzó: A Campus Fesztivál utolsó napján a Nagyszínpadot ti nyitották a Soulwave zenekarral. Milyen érzés már most feltörekvő bandaként nagyszínpadon állni?

Máté: Rendkívül jó élmény volt. Hangsúlyoztam is a koncert közben, hogy Debrecen egy elég különleges hely, nagyon szeretünk ide jönni koncertezni. Ez volt másfél év alatt a harmadik fellépésünk  ebben a városban és most a nagyszínpadon nagyon jól éreztük magunkat.

KWzó: A Budapest Parkban felléptetek a teltházas Wellhello koncerten mint előzenekar. Ráadásul ott vettétek fel a legutóbbi klipeteket is, a Hálószobát is. Hogy fogadott a közönség titeket?

Máté: Amikor mi elkezdtünk turnézni a Wellhelloval ( már ismerjük őket egy ideje), akkor mondták, hogy óvatosan kell ott kiállni a színpadra, teljesíteni kell és ügyesnek lenni. Hál’istennek mind a zenekar, mind a közönség részéről csak pozitív visszajelzések jöttek a koncertek után. Ez nekünk egy nagy élmény volt. Egyébként több fesztiválon is véletlenül összekerültünk, mint ahogy most a Campus Fesztiválon is közvetlen előttük játszottunk. Néha keresztezi a két zenekar útja egymást és remélem még fogja is. Szeretek a srácok előtt is játszani.


KWzó: A Vodafonnal közösen hirdettetek egy játékot erről mesélnél kicsit!

Máté: Ez egy közös projekt, amit csinálni fogunk és annyi a játéknak a lényege, hogy Instagramra vagy Facebookra fel kell tölteni #soulwave#hálószoba #projektmusic hashtagekkel a hálószobátokról egy fotót. Egy szerencsést kiválasztunk és az ő hálószobájában fogjuk eljátszani a Hálószoba című dalukat egy kicsit más verzióban. Persze egy hálószobába nem tudunk bevinni egy teljes dobfelszerelést, szóval ez egy új kihívás. Illetve ennek kapcsán a Vodafonnal közös szervezésben lesz egy esemény augusztus 8-án, ahol arról beszélgetünk majd közönség előtt a kiadónkkal, hogy hogyan ismertük meg egymást, hogy indul meg egy zenekar kapcsolata egy nagy kiadóval. Úgyhogy érdekes dolgok vannak alakulóban és bíztatok mindenkit, hogy játsszon és vegyen részt a játékban!

KWzó: Sok fellépés van mögöttetek, a nyáron számos fesztiválon felléptetek. Sőt láttam, hogy a Volt Fesztiválon az Imagine Dragonsszal is találkoztatok. Volt valamilyen különleges élmény élményetek még?

Máté: A Volt Fesztivál emiatt is különleges volt, hiszen sohasem tagadtam, hogy az Imagine Dragons egy nagy inspiráció számunkra, nagyon szeretjük a zenéjüket és jó volt látni, hogy emberileg is nagyon közvetlenek és jó fejek. Tök jó volt, csináltunk közös képet, beszélgettünk pár percet. Illetve azon a koncertünkön volt egy lánykérés is. Ez első alkalommal történt a zenekar életében és tényleg egy óriási élmény volt, hogy a mi dalunkra kifejezetten kérte a most már vőlegény, hogy had kérje meg a barátnője kezét. Természetesen örömmel teljesítettük a kérést. A Szélcsend című dal alatt történt a lánykérés.


KWzó: Milyen tervek vannak a közeli jövőben a már említett zenei projekten kívül?

Máté: Elég sokat turnézunk most. Szeptemberig fesztiválokon, különböző városi rendezvényeken fogunk játszani. Ősszel szeretnénk klubturnét tartani, reméljük, hogy vissza tudunk jönni Debrecenbe is, mert itt mindig jó koncertek vannak, jó a közönség is, szeretünk itt lenni. Illetve szeretnénk ősszel, ha nem is nagylemezzel, de egy új dallal és klippel jelentkezni. 

Készítette: Létai Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése