2013. április 12., péntek

ByTheWay- a hang,a szépfiú,a kapcsolat,a zene és a zsenialítás2012-es X-Factorban feltűnő srácok sokaknak ismerősek lehetnek, bár akkor még nem ebben a formációban találkozhattunk velük. Akkor eljutottak a mentorok házáig, s  mostanra már a You Tube-on hódítanak cover-jeikkel. Sőt már megjelent első saját számuk is a Scream, melyhez werkfilmet is készítettek, s hamarosan a klip verzió is napvilágot lát!
A banda két tagja, Sziki és Oli nyilatkozott nekünk.

1. Mikor és miért döntöttetek úgy, hogy egy bandát alapítotok?
Sziki: A gondolat, hogy csináljunk egy fiúcsapatot, a második X-Faktor után jött Olival, amikor megismertük egymást. Amikor kiestünk, úgy gondoltuk, hogy ilyen formációra nagy szükség van, de azóta persze más előnyeit is látjuk a csapatnak.Rendes zenekarom nekem is és Ya Ou-nak is volt már, így megtapasztaltuk már, hogy nem rossz dolog a csoportos zenélés.

2. Feltűntetek már az X-Factorban is persze akkor még nem a mostani felállásban. Ismertetnétek a mostani csapattagokat!
SZ: Az alap karakterek, amit mi gondolunk magunkról:
Bence - a hang
Ya Ou - a ,, szépfiú"/csapat arca:P
Oli - a kapcsolat - gyorsabban ismerkedik, mint bárki más
Sziki - a zene 
Mivel nekem a hangtechnikai ismereteim is meg vannak, ahhoz hogy rögzítsem, keverjem a zenét, így a háttér munkát jelenleg én végzem, de most már a többiek is elkezdtek zenéket írni, előbb-utóbb a szoftveres részét is megtanítom nekik:P ,,Zene nélkül az élet hiábavaló!"

3. Bence eddig Péteri Márkkal együtt készített videókat és közös fellépéseik is voltak. Az egy lezárt ügy most már és csak a a By The Way-jel tovább?
SZ: Ezt meghagynám Bencének:P Annyit azért hozzáfűznék, hogy Ya Ou is zenél otthoni zenekarával, nekem is vannak fellépéseim a Voice-ban feltűnt Quan-al és voltak előtte is Mashroom nevű zenekarommal (Kocsány Marianna) Nincs ezzel semmi baj. Zenészek vagyunk, ergo annyit zenélünk, amennyit csak tudunk és ebből a ByTheWay is csak profitál hisz mindenki újabb tapasztalatokat szerez. Amíg nincs konfliktus, hogy melyik koncertre menjünk, addig nincs gond:P Eddig nem volt rá példa.

4.Ki milyen hangszeren játszik és mióta?
SZ: Én gitáron több mint 10 éve és zongorán/inkább midi keyboardon kicsit több, mint 1éve (ennek segítségével hangszerelek, de élőben azért nem szívesen játszanék rajta).

OLI: 3 évet furulyáztam , de még megy, 10 év klarinét , másfél év szaxofon, elkezdtem gitározni már egy ideje, de még annyira nem publikus, koncertenként 1 dal és szeretnék majd meg zongorázni de az messze van meg.

5. Ki a csapatban a bandavezér?
SZ: Ez nem kicsit csapatbomlasztó kérdés:P Én azt gondolom, hogy a csapat 4 egyenlő emberből áll. Nyilván meg van mindenki funkciója. Mivel én vagyok a legidősebb gyakran én ,,rugdosom" az embereket, hogy csináljuk a dolgokat, de csak jó szándékúan:) Mindenkinek mindenbe ugyanannyi beleszólása van. Milyen zenét csináljunk, hol lépjünk fel, mik a terveink stb....

OLI: Mindenkinek meg van a funkciója  és a maga erőssége a csapatban, az a vezér aki épp a legaktívabb , vagy akinek éppen ötlete van hogy mit csináljunk!

6.Mennyi ideje foglalkoztok az énekléssel?
SZ: 18 éves korom óta énekelek (hangképzés szerűen), amiben az a vicces, hogy Bence csak 19 de már most atomkirály:P én akkor még semmit se tudtam... Pécsen jártam külön tanárhoz, Pesten Kővirágok Musical suliba és azóta a világhírű Brett Manning (hangképző tanár) cd-it csinálom otthon, saját magamat felügyelve:P

OLI: 18 éves koromban kezdtem el vele foglalkozni, majd abbahagytam hirtelen  aztán mikor visszaköltöztem Németországból Magyarországra akkor töltöttem 19-et, s kezdtem el igazán!

7. Miért pont By The Way lett a nevetek?
SZ: Miért ne?:) Egyszerű megjegyezni, jól hangzik... amúgy barátnőm húga találta ki nekünk ezt a nevet. Egyetlen baj vele, hogy marketinges előnyei nincsenek, hiszen rém komplikált megtalálni. (RHCP: By the way....) de keressétek TheByTheWayOriginal néven és akkor megtaláltok.

OLI: BoyceNextDoornak indult de sokan nem támogatták a nevet, hasonló karakteret kerestünk, ami jobban megállja a helyet, szerencsére jött a tanács!

8.A feldolgozásaitokat rengetegen látták már a You Tube-on. Milyen visszajelzéseket kaptok ezzel kapcsolatban?
SZ: Szerencsére többnyire pozitívat! Szeretünk zenélni és ez remélhetőleg a videókból is átjön. Nagyon messze lakunk egymástól, így havi szinten egyszer tudunk együtt zenélni és felvenni dolgokat. Szerintem ahhoz képest elég jó produkciókat csinálunk, de persze fejlődni szeretnénk sokat!

OLI: Nagyon fontosak a visszajelzések! Laikusoktól általában dicséretet kapunk, néhány negatív komment is van pár szókimondóbb formában tálalva. Amit inkább fontolóra veszünk és értékelünk persze mindig szakmai kritika, zenésztársaktól vagy ehhez értő emberektől!Ezek általában építőjellegű kritikák!

9.Van vagy volt a bandátoknak valamilyen meghatározó együttese?
OLI: Nekem volt és van ! Az a neve , hogy ByTheWay!:P Nem tudom hallottál e róluk! Remélem hamarosan:)

SZ: Nekem példakép Boyce Avenue.


10. Megjelent még 2012 végén az első saját dalotok. (Scream) Pozitív a visszhang?
SZ: Őszintén szólva a saját dalunkat még senki se szólta le, de ezt gyorsan le is kopogom:) 230 like-11dislike azért ilyen arányt szerintem kevesen tudnak felmutatni persze a nézettség növekedhetne gyorsabban, de sajnos az a marketing kérdése is, függetlenek vagyunk, akiket senki se nyom előre. Nagyon sokan írtak ránk, hogy végre egy jó magyar zenekar. Ez persze jól esik. 

OLI: Mindenki izgatottan várja a klipet, ahogy mi is és hogy nagyobb közönség elé vihessük végre!Független bandaként másképp mennek a dolgok!De most nyáron ráfekszünk erre a témára:)

11.Milyen terveitek vannak a közeli jövőre nézve?
SZ: Madison Square Garden:P Viccet félre téve a cél egyértelmű. Egy helyre költözni és mindent beleadni a zenébe, hogy megtudjuk mik a korlátaink és meddig tudunk eljutni, ha nincs előttünk gátló tényező. Remélhetőleg ez nyárra meg is adatik!

OLI: Elsődleges terv a most májusi forgatás a Screamhez!Egy koncert is lesz 31.-én a helyszín még pontosításra vár, majd Mosonmagyaróváron is leszünk egy fesztiválon! 
Aztán június 20.-án hazaköltözöm 2 hónapra nyárra hogy több időt töltsünk végre a csapattal ami eddig a távolság és az iskolák miatt lehetetlen volt!
Továbbá tervünk hogy befejezzük a készülőben lévő saját dalokat és írjunk többet!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése