2013. április 6., szombat

Könnyíts magadon!- Segítség érettségihez


A végzősök nyakán van az érettségi szezon. Májusban eljön az első meghatározó nagy megmérettetés. Ehhez próbálunk egy kis segítséget nyújtani.

Történelem:
1.
Lájkold az oldalt éssss....
innovatív oktatási segédanyagokhoz juthatnak  végzős középiskolások, a történelem érettségi tételek tematikájához igazodva, az egyes tételek anyagát önálló Facebook rajongói oldalak idővonalán kidolgozva. Sőt tudásodat is ellenőrizheted a hozzá  kapcsolódó 10 kérdéses kis felmérőből! Még egy ráadás, hogy értékes nyereményeket is nyerhetsz!A tételeket a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium történelem fakultációs hallgatói dolgozták ki.

2.
Történelem érettségi adattár:témakörök,fogalmak,személyek,kronológia, topográfia....


Német
1.Deutsch-lernen.com
Az oldal kezdőknek tíz, haladóknak pedig 24 leckében foglalja össze a főbb nyelvtani tudnivalókat. A leckékhez kapcsolódóan különböző nehézségű feladatokat is találhattok. A tanfolyam ingyenes, de regisztrálni kell az oldalon.

2.Deutschakademie.de
A legnagyobb online nyelviskolaként hirdeti magát a Deutschakademie.de oldal, amely több mint 20 ezer nyelvtani és szókincsfejlesztő feladatot kínál. A teszteket több nyelvi szinten állították össze, a fórumokon német nyelvtanár válaszol a diákok kérdéseire.

3.Deutsch-perfekt.com
öbbféle feladatot lehet találni a Deutsch-perfekt.com oldalon, különböző nehézségi szinteken. Meghallgathatjátok a kiválasztott szavak kiejtését, sőt ingyenes hanganyagot is letölthettek az oldalról. Bizonyos funkciók eléréséhez itt is regisztrálni kell. 

Angol
1.Sounds English
Öt nyelvi szinten gyakoroltatja a hallás utáni szövegértést a SoundsEnglish.com oldal, amely azt ígéri, hogy a nyelvtani tudást, a szókincset és a kiejtést is csiszolni lehet a feladatok megoldásával. Egy szöveg vagy egy ismert dal meghallgatása után hiányos mondatokat kell kiegészíteni, válaszolni kell a feltett kérdésekre, vagy el kell dönteni, igazak-e az állítások. YouTube-videók színesítik a feladatsorokat, amelyekhez szintén tartoznak tesztkérdések.

2.Talk English
TalkEnglish.com oldalon kiválaszthatod, milyen céllal szeretnéd fejleszteni a tudásod: utazáshoz kell az angol, üzleti szókincsre vágysz, vagy inkább az általános témák érdekelnek. Számos mintapárbeszédet találsz az oldalakon, a mondatokra kattintva pedig meg is hallgathatod a helyes kiejtést. A bal oldali menüsorban nyelvtani összefoglalót is találsz.

Még több tipp az angol nyelvhez:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése