2017. november 24., péntek

TEDxYouth@Budapest – húsz inspiráló fiatal, akik változást hoznának a világba


Szombaton húsz fiatal lép színpadra, hogy kivételes látásmódjukkal, gondolkodásukkal, innovatív ötleteikkel és kíváncsiságukkal inspirációt nyújtsanak hallgatóságuknak, és segítsenek megteremteni egy olyan jövő alapjait, mely a nyitottságon nyugszik. A TEDxYouth@Budapest 2017 konferenciára jegyek korlátozott számban még kaphatók.

A világszerte nagy ismertségnek örvendő, a technológia, a szórakoztatás és a dizájn területén inspiráló előadásokat összefogó TED konferenciasorozat szellemiségére épülő, de kifejezetten 30 év alatti tehetséges fiatalokat bemutató TEDxYouth eseményt – mely mára Magyarországon az aktív, gondolkodó fiatalok egyik legfontosabb fóruma lett –, immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Budapesten.

Az idei, „A jövő bűvöletében” címen zajló eseménynek a MOM Kulturális Központ ad otthont november 25-én, szombaton. Az egész napos konferencián húsz, a legkülönbözőbb háttérrel érkező és a legváltozatosabb területeken aktív fiatal kap bemutatkozási lehetőséget és készül gondolatébresztő előadással. A rendezvény első szakaszában azonban még az évtizedes tapasztalatokkal bíró generációé lesz a színpad: Küllői Péter volt befektetési bankár, filantróp, Mérő László matematikus, pszichológus, publicista, Szabados Levente mesterséges intelligencia kutató, Szalai Ferenc, technológiai vállalkozó-befektető és Veres Rita, az Aon Hewitt cégvezetője a Singularity University szekció keretében azokról az értékekről beszélnek, amelyek a kiismerhetetlen jövőben is mindenekelőtt az emberséget szolgálják.

A sportmenedzserré avanzsáló olimpiai bajnok úszótól a népzene értékeit hirdető zenekaron és az izmok emlékezetét vizsgáló táncoson át, egészen az 1956-os forradalom hatásait máig megtapasztaló matematikus íróig szerteágazó területekről érkeznek az „A múlt hatása” szekció előadói: olyan fiatalok, akik társadalmi csoportok évszázados tapasztalataira vagy éppen saját múltjukra támaszkodva fogalmaznak meg a jelenre és a jövőre nézve is érvényes gondolatokat.


Az „A jövő ígérete” szekció előadói az oktatás, a munkavállalás és az életvezetés új útjait keresik, sőt alapozzák meg a technológiával egyre inkább behálózott világunkban, saját maguk számára fejlesztenek gépi tanulással önmagát fejlesztő protézist, használják fel terápiás célra a zenélését vagy éppen népszerűsítik a legcélravezetőbb eszközökkel a tudományt.


A zárószekció, a „A jelen varázsa” előadói a mindenkori „most”-ot ragadják meg és hozzák ki belőle a legtöbbet, legyen szó sportról, márkaépítésről, a multikulturalizmusban rejlő lehetőségekről vagy éppen saját magunk lelki állapotáról.


Fotók: TEDxYouth@Budapest 2016 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése