2017. november 21., kedd

Új koncertlemez a Jazzékieltől

Fotó: Zsiga Pál 
Megjelent a Jazzékiel vadonatúj kiadványa, a zenekar kedvenc nyári fesztiváljának dedikált Jazzékiel on Orfű című koncertlemez. A lemezanyag bemutatóját december15-én tartják a budapesti Akváriumban, iamyank Atreyus's Horse nevű vadonatúj ambient projektje és az új felállással érkező Beat Dis társaságában.

Alig két éve, hogy megjelent a Jazzékiel sötét tónusú visszatérő lemeze, a Másokat szeretni, amit a kritikusok és a közönség is egyaránt pozitívan fogadott. Azóta, a zenekartól szokatlan tempóban megjelentették harmadik nagylemezük remixváltozatát (Másokat_REMIXEK), egy „B-oldalas” dalokat tartalmazó EP-t (Belle Époque), és a Müpában nagyszabású koncertet adtak a banda tizenöt éves születésnapja alkalmából. Most ismét új kiadvánnyal jelentkeznek: negyedik sorlemezüket megelőzően egy koncertlemezre válogattak ki tizenhárom dalt a Fishing on Orfűn rögzített felvételekből

A Jazzékiel on Orfű koncertlemez-bemutató koncertjét a fővárosi Akvárium Klubban tartják, a zenekar vendége lesz a lemezen is közreműködő Hajba Áron (a banda korábbi gitárosa) és Mohácsi Mátyás (basszusgitár). Történetük során először lépnek fel itt, ezért nagyszabású, látványos bulival készülnek. Az este színpadra áll még iamyank vadonatúj ambient projektje, a zongora- és csellóközpontú Atreyu’s Horse, valamint hosszú idő után új felállással és dalokkal a Beat Dis. A Klinik gondozásában megjelent Jazzékiel on Orfű koncertlemez már elérhető a zenekar Bandcamp-oldalán, majd november 22-től az online zeneáruházakban is; fizikai példányban a fővárosi alternatív zeneboltokban, valamint a koncert napján a helyszínen szerezhető be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése