2017. október 30., hétfő

Hajóra szállt a Konyha zenekar!


Fotó: Dancs Enikő Bianka
Az ősz legfontosabb Konyha koncertje volt október 27-én, pénteken az A38 hajón. Egy évvel harmadik, "Különbéke" című albumuk megjelenése után máris új dalokkal jelentkezett a zenekar, amelyek hangzásukban és szövegeikben tovább feszegetik a már meglévő dalok által kijelölt hangulatvilág határait.

Pénteken bevette a hajót a Konyha zenekar, ráadásul a fúvós szekcióval! A fő produkció előtt a hangulatot a Telma Lincoln & Minimyst alapozta meg (hallgassátok meg mindig az előzenekarokat is,mert megéri!!!), majd jöttek a konyhás srácok.


Matyi, Dani és Márk mellett már az elején is helyet kaptak a "Hőlégbefúvok", azaz a fúvós részleg Subicz Gábor, Cserta Balázs és Szilágyi Gábor személyében. Az este a mindenki által ismert James Bond dallal kezdődött, majd jött a harmadik albumról a Charter című szám, ezután pedig hamar "elsütötték" a sokak által szeretett Szerelem című dalt is a Különbéke albumról.

Majd jöttek nosztalgiaként a régebbi dalok az első két lemezről. A 2012-es Konyhanyelvről felcsendült például a Mindenkinek Jobb Lesz Így, Feltörték a szíved vagy a Kiskilfi, ahol a dal alatt szokásokhoz híven fogkefét dobált a színpadra a közönség. Természetesen mindig sikerül eltalálni a srácok fejét vele :D.
"Nem vagyunk állatok, nem vagyunk állatok!"

KWzó (@kwzo_) által megosztott bejegyzés,

A 2014-es Elmentek A Szörnyek albumról felcsendült a Vegyétek el a mobilom, a Leteszem lerakom, a Mamaszemét; Cukor,só; Lesz majd egyszer és a Minden jel is. Ráadásul a sokakhoz közel álló Dupla skorpiót is eljátszották a srácok. 

A fiúk lassítva a tempón eljátszották a zenekar legújabb számát is: Messze vagy.


Látszott, hogy a közönség nem először jár Konyha koncerten, hiszen mindenki kívülről fújta a régi és új dalok szövegeit is körülöttünk. Az emberek együtt dülöngéltek a lassúbb dalokra és ha pörgősebb szám jött, akkor érezni lehetett, ahogy együtt ugrálnak a hajón a koncertezők. Sőt egy kis  Szécsi Pál is belekeveredett a repertoárba a közös éneklés során: Carolina, Carolina...

Alexandra Létai (@l.szandi) által megosztott bejegyzés,

Minden Konyha koncert elengedhetetlen része még, mikor két szám közötti pihenésként Dani, a basszusgitáros vicceket mesél. Ez most is nagy siker aratott, de a kiskorúakra való tekintettel nem linkeljük be :P. Azonban a már említett fúvós srácok: Subicz Gábor, Cserta Balázs és Szilágyi Gábor király kis produkcióját annál inkább ajánjuk a figyelmetekbe:



Alexandra Létai (@l.szandi) által megosztott bejegyzés,


Ismét egy szuper intenzív és pörgős Konyha koncertet láthattunk, néhány líraibb dalllal és a fúvós szekcióval megspékelve. Legközelebb november 3-án Győrben majd decemeber 2-án Debrecenben, a Víztoronyban találkozhattok a zenekarral. Addig is hallgassatok sok magyar zenét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése