2011. december 30., péntek

Street Dance The Battle

Street Dance The Battle

2011. február végén először került megrendezésre Magyarországon a Street Dance The Battle. A táncversenynek a budapesti Petőfi Csarnok adott otthont.
A tánc szerelmesei az ország különböző pontjáról jöttek, sőt volt olyan csapat is, aki Romániából érkezett. A rendezvény egy Workshoppal kezdődött, ami azt foglalta magában, hogy a különböző tánciskolák tanárai együtt egy koreográfiát tanítottak meg az indulóknak és a nézőknek egyaránt. Mindenki bekapcsolódott, senki sem maradt ülve.

A Respect Workshop után a szóló párbaj következett. A jobbnál jobb táncosokat Szabó Timesz, Börci Barbara, Kelemen Kata, Fazekas Robert, Ódor Dániel, Németh Ádám, korcsok Renátó és MR X-factor avagy a vendég zsűri Vastag Tamás zsűrizte. Különféle táncstílusok keveredtek a színpadon: hip-hop, newstyle, popping, locking…

A szóló versenyt a csapat párbaj követte. A zsűrinek itt is rendkívül nehéz dolga volt. Az ember úgy érezte magát mintha egy filmben lenne. A szünetben Michael Jackson Show és Dialektikus Freestyle Rap Show szórakoztatta a szurkolókat. Végül a győztes az Urban Dance West csapat lett.

Az estét pedig egy fergeteges party zárta, amihez a zenét Vinyl Warriorz biztosította.

Korcsok Renátó zsűritag így értékelte az eseményt:

„Én igazából meglepődtem, mert nagyon színvonalasan meg volt csinálva! Kezdve attól, ahogy a színpad kinézett, a DJ pult, a fények, a hangtechnika! Nagyon meglepő volt számomra, mert azt hittem ennél egyszerűbb lesz! Úgyhogy, minden elismerésem a szervezőknek! Jól éreztem magam a versenyen, bár picit lehetett volna több induló, de ez még csak az első Street dance volt, ezért gondolom majd később ez sokkal nagyobbra kinövi magát. A Workshopot is nagyon élveztem, jó volt tanítani az embereket! A verseny is hangulatos volt és végre itt nemcsak egy gagyi kupát vagy egy érmet kaptak az emberek, hanem pénzt, ami szerintem a mai világban nagyon jól jön egy utcai táncosnak! Külföldön is általában pénzdíjasok a nagyobb versenyek. Összegségében pozitív a véleményem a versenyről, persze van amin még javítani kell, de hát elsőre ez egy remek indulás volt, és remélem a következőn még több emberrel találkozom majd!:) Mert ha már más nem akkor legalább a TÁNC hozza össze az embereket!”


Szöveg:Létai Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése