2011. november 30., szerda

Miss Alpok Adria Szépségverseny

    

    Miss Alpok Adria Nemzetközi Szépségverseny Hajdú Bihar Megyei döntője Debrecenben, november 18-án a Fórumban 15.00 órától került megrendezésre. A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumából Gyarmati Fanni Mabella, Kecskeméti Evelin és Király Evelin is bejutott a 16 döntős közé.Sőt Király Evelinnek sikerült egészen a dobogó második fokáig eljutnia, s ezzel tovább jutott az országos középdöntőbe.1.Ez volt az első szépségversenyetek, vagy már korábban is vettetek részt hasonló programban?
Fanni: Igen ez volt az első, korábban nem vettem részt semmilyen szépségversenyen, csak modellversenyen.
Ki.Evelin: Még nem vettem részt eddig szépségversenyen, viszont korábban már elvégeztem egy modell tanfolyamot és ezáltal a színpadi mozgás gördülékenyebben ment.


Ke. Evelin: Idén nyáron részt vettem a Hajdúság Szépe versenyen, így nekem ez volt a második megmérettetésem.


2.Miért fontos számotokra egy szépségverseny?
Ke. Evelin: Mindig is érdekelt ez a világ. Azt gondolom, hogy sokat lendíthet egy nő önbizalmán a neki szurkoló tömeg.

Fanni: Ki szerettem volna próbálni, nyitott vagyok az új dolgokra. Jó megmérettetésnek találom.
Ki.Evelin:Igazából még részleteiben nem gondoltam bele, talán lehet azért is, mert úgy vágtam neki ennek az egésznek, hogy nincs veszteni valóm, vagy kipróbálom magam vagy nem. Persze valamilyen szinten egyfajta megpróbáltatásnak könyveltem el az elején, de így, hogy már lezajlott eseményről van szó talán azt tudom mondani, hogy fontos volt, mert nagyon sok élménnyel gazdagodtam, olyanokkal
amik a mindennapokban lehet nem történtek volna meg.


3.Kiskorotokban is foglalkoztattak titeket a szépségkirálynő választások?
Ke. Evelin: Szerintem minden kislányt vonz valamilyen szinten, így én is szívesen néztem a TV-ben a szépségkirálynő választásokat. Akkor még nem gondoltam, hogy később jelentkezek egy ehhez hasonló versenyre.

Fanni: Engem nem igazán.
Ki.Evelin: Kiskoromban egyáltalán nem. J

4.Kinek a hatására döntöttetek úgy, hogy elindultok a megmérettetésen?
Ke. Evelin: Mint már említettem, mindig is vonzott a kifutó világa. Magamtól jelentkeztem, de szerencsére mindenki támogatott.

Fanni: Egy barátnőm kérlelt, hogy menjek vele és beadtam a derekam.


Ki.Evelin: Saját akaratomból, viszont a szeretteim támogatására.


5.Hogy készültetek a versenyre?

Ki.Evelin: Az előválogató után felhívták a figyelmünket rá, hogy mindenre figyeljünk oda, hogy a legjobb formánkat tudjuk hozni a versenyre. Ez alatt értem a táplálkozást, a testmozgást és még sok más apróságot. 

Én rendszeresen mozogtam és igyekeztem jól teljesíteni a fotózásokon vagy a riportok elkészítésénél.Ke. Evelin: Diétáztam és igyekeztem minél többet tornázni, hogy a legjobb formámban legyek.

Fanni: Egészségesen táplálkoztam, sokat mozogtam és eljártam próbákra, ahogy mindenki más.
6.Mi alapján választották ki a 16 döntőst? Volt valamilyen előválogató?
Ke. Evelin: A megyei döntőt megelőzően egy casting-on vettünk részt. Az itt megjelent 30 lányból választották ki a 16 döntőst.


7. Milyen feladatok voltak?
Ke. Evelin: A válogatón fürdőruhában kellett megmutatnunk magukat. Egy kisebb elbeszélgetést követően pedig a mozgásunkat nézték meg.


8.Mivel gazdagodtatok a verseny során?

Ki.Evelin: Sok barátra tettem szert és nagyon kellemes elfoglaltságot jelentettek számomra a próbák is. Mindig jó volt a hangulat és a fotózásokon profi fotóssal dolgozhattunk. Valamint további lehetőségeket is nyújtott ez a szépségverseny.

Ke. Evelin: Új embereket ismerhettem meg, több versenyzővel szorosabbra is fűztük a kapcsolatot. Az önbizalom és a sok-sok ajándék mellett számomra ez volt a legfontosabb.

Fanni: Szereztem új barátokat, különdíjakat kaptam és egy nagy élmény volt, hogy kiállhattam ennyi ember elé.

9.Melyik díj volt számodra a legelismerőbb?
Fanni: Igazából mindegyiknek örülök, de talán a portfólió fotózásnak örültem a legjobban, hisz ez eddig is közel állt a szívemhez.

10.Milyen érzés, hogy második lettél?
Ki.Evelin: Nagyon örültem neki és jó érzéssel töltött el, hogy a családom is nagyon boldog volt.
J


11.A verseny melyik részét élveztétek a legjobban?

Ki.Evelin: Nagyon izgultunk a lányokkal a beszédünk előtt, ugyebár mindenkinek be kellet egy nevezetességet mutatni a megyéből és megremeget a térdünk, amikor belegondoltunk, hogy az egész Fórum minket fog hallgatni. Szerencsére jól sikerült a beszédem és hihetetlenül jó érzés volt utána kimenni a színpadra!

Ke. Evelin: Nem tudnék kiragadni egyetlen mozzanatot, felejthetetlen élmény volt! A fotózástól elkezdve, a rádióban felmondott szövegen át egészen a döntőig, mind-mind nagy élvezetet jelentettek számomra.

Fanni: A legvégét. Végre túl voltunk mindenen és izgulhattunk az eredményekért.


12.Tervezitek, hogy magasabb szintű szépségversenyen is részt vesztek?
Ke. Evelin: Az érettségi évében vagyok, így most ez kapja a legfőbb hangsúlyt! Ezt követően szeretnék majd részt venni az ehhez hasonló színvonalas szépségversenyen.

Fanni: Pár év múlva lehetséges, de most egy ideig nem tervezem. Fiatalnak találom magam és még van javítanivalóm magamon. Sosem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő. 
Ki.Evelin: Nem gondoltam még bele. A  Miss Alpok Adria szépségversenynek hátra van még az országos középdöntője, amin részt veszek és lehet ezt követi az országos- és nemzetközi döntő, de ezt még nem tudni, hogy alakul számomra. 

Képek forrása:http://www.forumdebrecen.hu/oldalak/rendezvenyek#


Szöveg:Létai Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése