2017. június 16., péntek

Klippremier - Anna and the Barbies - Segges a Balatonba


Az Anna & the Barbies extravagáns frontasszonyával, Pásztor Annával az élen tavaly ősszel rendhagyó és nagyszabású koncert sorozatának fináléját tartotta a Fővárosi Nagycirkuszban, ezt követően pedig Álmatlan címmel egy lenyűgöző film készült zenekar életéről. Most pedig itt van legújabb daluk, mely rögtön egy videóklippel érkezik.

Az Anna and the Barbies legújabb klipje a Segges a Balaton című számhoz: "balatoni családi nyaralások vízparti diszkóiból kiszűrődő, 90-es évek lakossági techno" hangulatára ment rá, a zenében abszolút érezhetően vissza is köszön ez a téma. A videót is Balatoni hangulatúra tervezték, amennyiben egy kocsmákban nyomják a feleseket, sakkoznak, billiárdoznak, meg lóval járják a falusi utcákat és végül tényleg ugranak egy (meztelen férfi)seggest a Balatonba. A klip mintha a Boomerang nevű Instagram applikációval készült volna, apró gesztusokat játszanak oda-vissza.

A zenekar a dalt egy két és fél perces zenés tiszteletadásként határozza meg, amellyel „adózik mindazon megismételhetetlen pillanatok előtt, amik a múltunkat csiklandozva, életet pumpálnak a jelenünk fékezett habzású menetelésébe. Lopjunk kukoricát, aludjunk a stégen, gatyákat letolni, éljen a telihold: SEGGES A BALATONBA!!!” - üzeni Pásztor Anna.

A banda legközelebbi fővárosi koncertje július 8-án lesz a Barba Negra Trackben. Addig is találkozhattok velük a Fishing on Orfűn, a VOLT-on, majd az összes nyári nagy fesztiválon is. Mindeközben Pásztor Anna, mint az év női előadója az Utópia Nagycirkusz előadása pedig az év koncertje kategóriában lehet a Petőfi Zenei Díj nyertese.

Várva várt Utópia című lemezük júliusban fog debütálni, nagy sikerű Álmatlan című filmjük pedig ősztől a mozikat is meghódítja, így aki már látta újraélheti az utazást, aki pedig esetleg lemaradt, az most széles vásznon pótolhatja.     
        
   

Megvettem egy hegyet
Hogy a csúcson legyek

Enyém lett az Everest

Megmásztam, de nem ereszt



Láttam én egy kunyhót
Kis tóval, még régen
Most hátul van a kertemben
Mégsem ugyanaz egészen

Olyan gyors az autóm
Hogy lehagyja a hangot
Régen nem is hallod
Már meg amiket mondok

Lehagyja a fényt is
A repülőgépem
Itt kuksolok azóta
Fent a vaksötétben

No de mennyi egy segges a Balatonba?
Mennyiért szöksz velem a vadonba?
Lehet-e csókot kapni ott hitelre?
És adnak-e bókot is elvitelre?

Mennyiben áll meg a csillagos ég
És mióta lett ilyen végtelen szép
Mert sorsdöntő lehet az a világnézet
Hogy miből is nyered ki a virágmézet!

Minden imádatnak megvan a maga papja
Hogy hány grammos a lelked, annak eljön majd a napja
Méregdrága hiteleid minden letörlesztett napja
Csak tégla egy börtönben, aminek te leszel a rabja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése