2015. június 28., vasárnap

#LoveWins - Az USA-ban győzött a melegházasság

Az amerikai legfelső bíróság döntése értelmében a melegházasság az USA mind az 50 államában  legális lett. 
kép:Facebook
Az ország első meleg házasságát 11 évvel ezelőtt kötötték Massachusetts államban. Azóta rohamosan terjedt az engedélyező államok száma. A legfelső bíróság előtt legutóbb 2013-ban járt a kérdés, de akkor nem jutottak dűlőre. 
De eljött a történelmi fordulat, ugyanis az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága pénteken kihírdette, hogy az azonos nemű pároknak jogukban áll házasságot kötni bárhol az Egyesült Államok területén, a szövetségi tagállamok ezt nem tilthatják meg nekik.
Az USA a 21. ország a világon, ahol legalizálták a melegházasságot. A egynemű házaspároknak ezután egész Amerikában járni fognak azok a kedvezmények és támogatások, amely a heteroszexuális házaspároknak.
A legfelsőbb bíróság döntését nagy éljenzés fogadta az épület előtt, sokan órák óta vártak a bejelentésre. A Fehér Ház hivatalos Twitter oldalán egyébként szívárvány színűre cserélték a képet a bejelentés után. 
Obama mellett sok híresség is reagált döntésre:
 "Ma nagy lépést tettünk az egyenlőség felé. A homoszexuális és leszbikus pároknak mostantól ugyanúgy joguk van összeházasodni, mint mindenki másnak" - írta Barack Obama elnök a Twitterén.

 Az ünnepléshez egyszerűen csatlakozhatunk, hiszen a bejelentése után nem sokkal a Facebook már el is készítette azt az egyszerű kis eszközt, mellyel elkészíthetjük saját szívárványos profilképünket, melynek eléréséhez ide kell kattintania.

Jennifer Lopez:

It’s simple... Love always & all ways #LOVE #EqualityForAll #LoveWins
Posted by Jennifer Lopez on 2015. június 26.



Demi Lovato:
A photo posted by Demi Lovato (@ddlovato) on



Michiel Huisman:



#LoveWins!!!
Posted by Michiel Huisman on 2015. június 27.



Miley Cyrus:




Fuck yeah #marriageequality ❤❤ #instapride The Happy Hippie Foundation
Posted by Miley Cyrus on 2015. június 26.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése