2012. február 15., szerda

Valentin nap


   
Valentin nap


Február 14. Ez az a nap amit mindenki ismer. Azonban mindenki máshogy viszonyul hozzá. Valaki szereti, tiszta szívéből utálja, feleslegesnek találja. Kétségtelen, hogyha az embernek szingli, akkor szenvedés végignézni, ahogy egész nap boldog szerelmesek, szívecskék, rózsák veszik körbe. S ha mégis van párod, akkor sem csak ezen az egy napon szereted őt. De azért ne temessük el annyira ezt a napot, hiszen ki ne örülne egy kis meglepetésnek, s nincs is romantikusabb mikor a hőn szeretet férfi ott áll előtted, egy szál rózsával a kezében. Vagy akár képes ezen a napon arra is, hogy megnézze veled a világ legcsöpögősebb filmjét is Robert Pattinson-nal a főszerepben:)
 Tehát szükség van ilyen napokra is, hiszen emlékeztet arra, hogy igazán szerencsés is vagy,            hiszen megvan mindaz ami boldoggá tesz , s aki nem más mint Ő. 

Körkérdést készítettünk arról kinek mit jelent ez a nap és hogyan viszonyul hozzá:


Egy kis betekintés a Valentin nap történetébe

Ki volt Valentin? Nem könnyű válaszolni erre a kérdésre. Az egyik könyvben azt olvashatjuk, hogy két Valentin volt, kiknek történetéből egy legenda született, mások vitatják, hogy ketten lettek volna, egyes források viszont három Valentinről beszélnek. Íme néhány a különböző történetekből:

- Valentin római pap volt, aki Claudius császár üldöztetése alatt vértanúként halt meg i. sz. 269-ben vagy 270-ben. Valentin Terni püspöke volt, aki Rómában halt meg vértanúként.
- Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én. Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: "Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

- Egy másik történet szerint Valentin pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket.
- Valentint bebörtönözték, mert megtagadta a pogány istenek imádását. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: "A Te Valentinod"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése