2018. május 10., csütörtök

Első nagylemezével jelentkezik a Fák Alatt Zenekar: itt a Most indul!


Első nagylemezével jelentkezik a Fák Alatt Zenekar. A Most indul című korong tizenkét dalt tartalmaz, amelynek felfogása a régi maradt: elgondolkodtató témák, kalandozások stílusok és hangulatok között. A Most indul az eddigi legkiforrottabb és legegységesebb Fák Alatt Zenekar hanganyag, amit szépen bizonyít, hogy a Mertez Management is látott fantáziát a csapatban, így az ő gondozásukban jelenik meg az album.

„Megint akartunk egy poposabb, könnyedebb albumot írni” – mondja Pál Gergely, az énekes – „Nem sikerült.”

A szövegek fontos témákat hoznak felszínre, a mindennapok során átélt érzésekről és érzelmekről szóló dalok a a zenekar által megélt magyar valóságot boncolgatják. Szó van a felesleges  félelmekről, görcsökről, a céltalanságról, bizonytalanságról, de a bizakodásról is. Egy átdolgozás is helyet kapott a dalok között, Arany Jánostól, amely még a lemez megjelenése előtt bebizonyította, hogy lehet menő popos számot faragni a Toldiból. A számot az AranyCORE dalverseny zsűrije, amelyet a Margaret Island zenekar, Ákos és Wolfie alkotott, a mezőny legjobbjának ítélte. A Fák Alatt Zenekar-változata Toldi történetének teljes újragondolása 21. századi köntösben.


A lemezt szintén elsőként debütáló videklipjükkel, a Reindeer Cinema és a Verse közreműködésével készült Dunyhaforradalommal vezetik fel, ahol a srácok a látvány mellett a mondanivalóra helyezik a hangsúlyt.

A Most indul nem könnyed háttérzene, hanem értelemmel átitatott “bölcsészdance”. A hangfelvétel a jól bevált Miracle Sound stúdióban készült Préda-Kovács Zsolt hangszerelésével és Velcsev Dejanov Kosta produceri és hangmérnöki részvételével, akinek egyedi, sablonoktól mentes gondolkodása illik a Fák Alatt Zenekar  szellemiségéhez.

Az albumon megtalálható online több felületen, de a Facebook-oldalon keresztül fizikai formátumban is rendelhető hamarosan, melyhez szövegkönyv is tartozik.

A következő Fák Alatt Zenekar-buli a VOLT Fesztiválon lesz június 30-án. További részletek a Facebookon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése