2017. július 12., szerda

5 fellépő, akit mindenképpen hallanod kell a Campus 0. napján


Pontosan egy hét múlva indul a X. Jubileumi Campus Fesztivál! 0. nap általában bemelegítésként szokott indulni, de az idei fellépőket elnézve erős lesz a startolás: Intim Torna Illegál, Punnany Massif, Bëlga, Deniz, Fish!, Ganxsta Zolee & Kartel ( a 0. nap teljes kínálata itt). Ennek apropóján kiemeltünk nektek néhány fellépőt, akiket kifejezetten ajánlanánk nektek. Garantált szórakozás!

1. Anna and the Barbies


Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejébe a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon. 

Idő közben az 5 tagú zenekar Pásztor Anna – ének, Pásztor Sámuel – zene, ének , Hernádi Dávid – basszusgitár, Vághy Tamás – billentyű, Bubnó Márton – dobok szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott, a nyers rockban, zeneiségében is otthonra talált. Kendőzetlenül őszinte és lélekemelően is életigenlő szövegvilágukat üvöltő Marshall erősítők tették indokolttá a fesztiválok nagyszínpadjain. 

A fészek klub kisszínpadán még csak álmodni mertek arról, hogy egyszer egy arénát megtöltenek. 2015-ben a tízedik jubileumi koncertjükön hatalmasat robbant a hat album zenei anyaga a SYMA csarnokban. 

A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben. 

Pásztor Anna, a zenekar énekesnője mindig kitalál valamit. 2016-ban a zenekar az eddigi legátfogóbb összművészeti turnéját kezdte el a cirkuszművészet, kortárs költészet és huszonegyedik századi vizualitás kíséretében Szabó K. István rendezésében. A turné végállomása a hetedik nagylemez előfutára novemberben volt a fővárosi nagycirkuszban. Óriási show-t varázsoltak a közönség elé. Most pedig a Campus Fesztivál közönsége is átélheti az igaz anna and the barbiesos bulit, életérzést!


Campus Fesztivál júlis 19. 17:30 OTP Junior Nagyszínpad 

2. Zanzinger




"A történet elég személyes, még Zanzinger név mögé bújva is, nem igazán tudom, hol kezdődik, inkább fontos elemei vannak. Ott van az elején az, amikor Ramallah-ban ülünk egy háztető szélén, én meg a Last Kind Words-t játszom, amit valószínűleg senki nem hallott még ott, soha az életben. Aztán meg az, amikor Pestre költöztem és egy barátommal osztoztunk egy szobán és így a dubstep-mixelés és az első számaim tök hamis előadásai osztoztak a téren, nem ritkán egyszerre. Vagy az, amikor reggel 8-kor, még bőven parketta-részegen próbálok Zalaszentgrótról visszavergődni Budapestre, egy komplett hangosítással a hónom alatt, egy igen hosszú éjszaka után. Ha az ember egyedül lép fel, egy idő után kénytelen megtanulni nem hazudni magának és nem pánikba esni."


Campus Fesztivál július 19. 17:50 Atomerőmű Fénytorony Pódium

3. Hangácsi Márton



Marci 1989-ben született Zalaegerszegen, 2009-ben költözött fel Budapestre, részben zenei karrierjének egyengetése miatt. Szólómunkássága mellett különböző zenekarokban és alkalmi formációkban is közreműködött. 2012-ben a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díjával jutalmazták.



Első kislemeze 2012-ben jelent meg Front címmel, amely két magyar és egy angol nyelvű dalt foglalt magában. 2015 óta pedig az MR2 Petőfin hallhatjuk a Keep Going címú dalát.

Következő kislemeze az Other Lovers volt. Amihez három dal tartozik: Keep going, Blind Date és a Don't Lose Your Mind. Az utóbb említett dalhoz egy szuper klip is készült, amit lejjebb meg is nézhettek.

Első nagylemeze május 8-án jelent meg idén My True Fairy Tale címmel, amin Right In Front Of Me-t, a One Fine Day-t illetve Days hallgathatjátok meg.


A Marcival készült interjúnkat itt hallgathatjátok meg.



Campus Fesztivál július 19. Atomerőmű Fénytorony Pódium 19:10


4. Parno Graszt

A 9 tagú zenekar igazán jó hangulatot tud varázsolni a koncertjeiken. Szövegelés helyett inkább hallgassátok meg a Bohemian Betyarsszal készült közös dalukat. Vigyázzat függést okoz!

Campus Fesztivál július 19. 19:15 Egyetem tér

5. Ham Ko Ham


A bandát az X-factor műsorából ismerheti a közönség. ByeAlex mentorálása alatt tevékenykedtek a műsor alatt, azonban utána se engedte el a fiúk kezét. Jól bizonyítja az Ellopták a biciklim című dalhoz készült klip is, amiben szerepe. Ráadásul a dal szövegét is ő írta.

Campus Fesztivál július 19. 21:30 Egyetem tér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése