2016. június 26., vasárnap

Naplementés mozis esték

Fotó: Emil Chalhoub
Szerettük volna kombinálni a szabadtéri programot és a filmnézést, így kedden a Hajógyári-sziget kertmozijában kötöttünk ki, a Drive- Gázt! című filmen. Íme a tapasztalataink:

Néhány tanács a megközelítést illetően!

Nem jártunk ezelőtt a Hajógyári-sziget kertmozijában,ezért csupán Google Maps segítségével próbáltuk megtalálni a helyszínt. Viszont becsapott minket a térkép, mivel azt hittük a K-híd felől a legegyszerübb megközelíteni a mozit,de 3 bolyongó párral együtt felvilágosítottak minket,hogy erről az oldalról nem tudunk bemenni,így vissza kellett bandukolni a Szentlélek térre és a H-hídon tudtunk eljutni a mozihoz (nem is lett volna gond ha kocsival mentünk volna). A hídon átérve már láttuk is a táblákat, hogy merre menjünk.

Fotó: Emil Chalhoub
A hely maga nagyon hangulatos és ráadásul kutyabarát (nyugi nem ülsz bele kakiba).Viszont fájó pont volt,hogy a letét fejében bérelhető pokrócok már elfogytak mire odaértünk. Ajánlatos tehát sajátot vinni!(Hacsak nem akarsz a fűben hemperegni, aminek anyukád nem biztos,hogy örülni fog!) Persze voltak már nálunk rutinosabbak,akik még kempingszéket is hoztak a pokrócok mellett.

A hely nagyon büszke a legendásan, kultikusan, hírhedten finom, városszerte híres popcornukra. Ennek korlátlan fogyasztását tartalmazza a belépő. Teszteltük, tényleg isteni! Nem győztünk sorban állni :D Ehhez azért annyit hozzáfűznénk, hogy lehetne  legalább két popcornos gép,mert alig győzték kiszolgálni a vendégegek,ami a kipattogás lassúságán múlott.

Fotó: Emil Chalhoub
Emellett, aki nagyobb habzsi-dőzsit szeretett volna az a bárpultnál válogathatott a friss szendvicsek,saláták és desszertek közül, valamint italok közül is bőven lehetett választani. Az ajánlat korrekt volt, az árak mint a hasonló rendezvényeken.
A filmet 21:40 körül kezdték el vetíteni és ez így volt ideális a sötétedés miatt. A 10x18 méteres vászon képe tiszta volt és a hangzás is élvezhető. Bár a Facebook eseménynél úgy hirdették,hogy eredeti angol nyelven nézhetjük a filmet felirattal, ehelyett magyar szinkronnal halhattuk. De talán ez jobb is volt így, nem tudom mennyire látszott volna a felirat.

Tipp:
Érdemes pokrócot vagy pulcsit vinni estére,mert a nagy meleg ellenére hűvösebbnek érezzük az időt egy helyben ülve/fekve.

Szerintünk érdemes meglesnetek nektek is ezt a kertmozit. Ráadásul ha mindezt elolvastátok, akkor felkészültebbek lesztek nálunk és a hely megtalálása sem jelent majd gondot. Sőt még pokróc is lesz nálatok! De mi is tuti visszatérünk még!

Fotó: Emil Chalhoub
A következő vetítés (június 28-án) július 5 lesz, az eseményt itt találjátok.(Wes Anderson:Holdfény királyság.)

A nyári kínálatot pedig itt láthatjátok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése