2013. június 26., szerda

Csukás István forgatókönyvéből készített ifjúsági filmet Mátyássy Áron


Csukás István: Berosált a rezesbanda
kép:http://konyvmolykepzo.hu

A Magyar Média Mecenatúra program Fehér György tévéfilmes pályázatán támogatást nyert Mátyássy Áron Berosált a rezesbanda című filmje. A film igazi magyar ifjúsági filmcsemege.

Csukás István meséin nőttünk fel mindannyian – ki ne dúdolgatta volna kisebb vagy akár nagyobb korában, hogy "Ó, ha rózsabimbó lehetnék..."
Süsü, Gombóc Artúr, Mirr-Murr...A nagy író által kitalált figurák, generációk gyermekkorát kísérik végig, de még a felnőttek is a tévé előtt ragadnak, ha meglátják őket!

A Berosált a rezesbanda című  ifjúsági filmből azonban Csukás István is kivette a részét, hiszen ő volt a  forgatókönyvírója is. A rendezővel, Mátyássy Áronnal, s a producerrel, Csortos Szabó Sándorral nagyon jól megértették egymást.-nyilatkozták a Due Sajtófesztíválon.


kép:nol.hu
Természetesen kifaggattam Mátyássy Áront, egy kicsit alaposabban is: interjú Mátyássy Áronnal !


berosalt a rezes_Gyerekek.jpg
Fotó: Herbály Judit
Na,de miről is szól a film?

A film egy csapat tizenéves gyerekről szól, akik megelégelik, hogy tanáruk drákói szigorral tanítja őket. Ott telik be a pohár, amikor eltiltja őket a zenéléstől, pedig a rezesbanda számukra mindennél fontosabb. A filmben a felnőttek a nevetségesek, a gyerekek vagányak, szabad szájúak, kreatívak, túljárnak a begyöpösödött felnőttek eszén.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése