2013. május 8., szerda

Élet határok nélkül

„Meg kell tanulnod tisztelni és szeretni önmagad.” „Néhányszor, amikor az életedben elesel, úgy érzed nincs erőd felállni. De csak akkor van vége, ha feladod!”


Egy fantasztikus, hatalmas életerővel rendelkező és mindenki számára meghatározó férfi. Két szó: Nick Vujicic.
Nick Ausztráliában született, kezek és lábak nélkül jött a világra. Szülei egészséges kisfiút vártak, de ekkor jött az igazi sokk. Az újszülött összes végtagja hiányzott.
Élete számottevő részét végigkísérték a bántások, csúfolódások, ugyanis környezete nem fogadta el. Ráadásul ő is úgy érezte, hogy a szülei terhére van. „Kemény dolog volt, mert megítéltek, és kezdtem hinni, hogy sose leszek olyan, akit az emberek kedvelnek és elfogadnak.”Amikor 10 éves lett, öngyilkossági kísérletet követett el, megpróbálta magát belefojtani a család fürdőkádjába.
A kisfiú végül nem vetett véget életének, ebben pedig hatalmas szerepe volt szülei végtelen szeretetének. S az ausztrál kisfiú Istenben keresett és talált reményt. „Vannak dolgok az életben, amit se irányítani, se megváltoztatni nem tudsz, egyszerűen élned kell vele! Miénk a döntés vagy feladjuk, vagy tovább folytatjuk.”

Nick ezek után erőre kapott és kitűnően tanult, hogy aztán két diplomát is szerezzen. 17 éves korában elkezdett beszélni a saját életéről, a megtalált boldogságról, a reményről és az elérhető álmokról másoknak is. Ugye értitek? Ha neki sikerült kezek és lábak nélkül, akkor nekünk miért ne menne?
„Szeretem az életem, semmi sem állíthat meg! Hogy mindig boldog vagy?! Nem! Nem mindig! De nem azért mert nincsenek végtagjaim, az semmi! Az élet megpróbáltatásairól beszélek. Mindannyian átmegyünk dolgokon, mindannyian próbáljuk megtalálni azt a valamit… a boldogságot. Meg fogod lelni, mert én is megtaláltam!”

Egy kis motiváció:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése