2019. február 7., csütörtök

AVATAR: Discover Pandora - A lenyűgöző blockbuster kiállítás megérkezett Budapestre

Fotó: KWzó
AVATAR: Discover Pandora - a XXI. század filmtermésének egyik legjelentősebb, korszakalkotó alkotása, James Cameron AVATAR című filmje inspirálta azt a kiállítást, amit Európában először Budapesten mutatnak be. A rendkívül látványos blockbuster kiállítás a Pandora lélegzetelállító környezetét és lenyűgöző teremtményeit mutatja be. Az esemény február 2-án nyílt az Andrássy Élményközpontban és tart május 31-ig.

Oeru syavo fko Gabriella Illés. Tsun oe nga-hu ní-Na’vi pivängkxo a fí-’u oe-ru prrte’ lu. (Illés Gabriellának hívnak. Örülök, hogy Na’vi nyelven beszélgethetünk.) – nyitotta meg stílusosan Na’vi nyelven a nem mindennapi látványosságot kínáló AVATAR: Discover Pandora kiállítást Illés Gabriella, a kiállításnak helyt adó Andrássy Élményközpont megálmodója, a TulipánTündér produkció vezetője.

 “Büszkeség számunkra, hogy a világ több pontján már nagy sikerrel bemutatott kiállítás európai turnéját Budapesten indítja” – mondta Illés Gabriella. „A rendkívül látványos kiállítás olyan cégek együttműködésével jött létre, mint a GES nemzetközi rendezvényszolgáltató vállalat kreatív csapata, a Lightstorm Entertainment és a FoxNext” – tette hozzá a producer.

Fotó:KWzó
James Cameron 2009-es AVATAR című mozifilmje – mely a kiállítást ihlette - a filmtörténet legsikeresebb alkotása.  A földgolyó összes korosztályát lenyűgözte az általunk ismert világon túlmutató vizuális és forradalmian újszerű speciális effektjeivel és a film rövid időn belül nemzetközi jelenséggé vált. A film 9 Oscar jelölést kapott és ebből 3 díjat be is váltott, valamint 4 Golden Globe jelölésből 2-öt kapott meg.

Lenyűgözött a film, magával ragadott a Pandora nevű filmbeli bolygó flórája és faunája, amin látszott az egységes látványvilág. A 3D filmek jövőjével kapcsolatban először szkeptikus voltam, nem gondoltam, hogy ilyen forradalmi változást hoz majd, de már közvetlenül a premier után vártam a következő részt” – mesélte Réz András filmesztéta. Amúgy erre már „csak” egy évet kell várnunk, hiszen novemberben Cameron egy videoban jelenttett be, hogy az Avatar második részét 2020. december 18-án, a harmadikat pedig 2021. december 17-én mutatják be az amerikai mozik, a következő években pedig további két folytatás várható.

Fotó:KWzó
A film lenyűgöző vizualitása visszaköszön a kiállítás elemeiben” – mondja a filmesztéta, “de emellett egy remek szórakozás, játék, interaktív program az idegen bolygóra vágyó „turistáknak”, látogatóknak.

Hogyan járható át vizuális elemekkel a film világa és a kiállításé?  Itt nem ülve leszünk részesei Pandora világának, hanem benne lehetünk kicsit, nem statikusan fogadjuk be a látványt, hanem  mozogva, szinte magunk tudjuk felfedezni a bolygót” – teszi hozzá Réz András.

A kiállítás ugyanolyan autentikus és áttörően újszerű élményt kínál, mint James Cameron nagy sikerű filmje” – mondja a producer.

Az AVATAR: Discover Pandora budapesti megnyitója számos tehetséges designer és szakember együttműködésének a csúcspontját jelenti, amellyel elhozták az egyedülálló AVATAR élményt a magyarországi rajongók számára” - nyilatkozta Lisa O’Keefe, a GES Events partner fejlesztési igazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a túra európai részét egy ilyen patinás helyszínen indítják el.”

Fotó: KWzó
AVATAR: A Discover Pandora kiállítás megragadja és elhozza a Földre egy idegen világ lenyűgöző szépségét, egyedi betekintést kínálva abba, hogy Pandora szemszögéből milyennek látszik saját bolygónk.  A szórakoztató és oktató kiállítás látogatói – életkoruktól függetlenül – megismerhetik Pandora világának tudományos és csodálatos jelenségeit. Olyan lenyűgöző elemeket mutat be, mint a Hallelujah-hegység, a Lelkek Fája és olyan teremtmények életnagyságú mását, mint a lélegzetelállító ikrán, az óriási páncélosló, a vad viperafarkas, a fénylő Hexapéd csakúgy, mint a fenséges Na’vi. A látogatók ismereteket szerezhetnek a Pandora felfedezését lehetővé tevő űrutazásról és tudományos eredményekről az Alpha Centauri naprendszerben. Interaktív tevékenység formájában találkozhatnak Pandora őslakosaival, beszélgethetnek a Na’vi néppel, a 270 centiméternél is magasabb humanoid lényekkel kultúrájukról, nyelvükről illetve zenéjükről. Megtapasztalhatják, milyen gyönyörűek Pandora ékszerként ragyogó, belső fénykibocsátásra képes növényei és állatai, megismerhetik az AMP mobil páncélruha használatát.

A hazai esemény az Andrássy Élményközpontot létrehozó, eddig számos kiállítást szervező, valamint Magyarország legnagyobb színpadi produkcióit – nemrég az Álomutazó című előadást – életre hívó TulipánTündér Produkció együttműködésével jött létre.

A kiállításról további információkat tartalmaz a www.avatarkiallitas.hu weboldal, ahol a jegyek is rendelhetők.

További képek és videó az Instagram oldalunkon! >> KWzó Instagram

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése