2018. július 30., hétfő

Magyarradar: Itt a VINYK tesók új dala - "Egyszer" ft. Sárközy Dani


A VINYK formációt két debreceni testvér Haxel (Harsányi Alex) és ThreeX (Harsányi Dávid) alkotja. 2010-ben jelent meg első közös daluk “Kisgyerekként” címmel. Ezután mindketten saját zenei stílusukban külön-külön mentek tovább. 2017 végén azonban újra együtt kezdtek el dolgozni “Minden óra” című dalukon, ami még a Petőfi rádióba is bekerült. Ennek köszönhetően 2018 óta zenélnek együtt a VINYK formációval a srácok. Eddig a "Minden óra" és a "Lehetsz bárki" című dalokat lehetett pörgetni a YouTube-on tőlük, azonban kedden  megjelent új szerzeményük "Egyszer" címmel, amit Sárközy Dániellel együtt készítettek. Ennek apropóján beszélgettünk Harsányi testvérekkel.

2010-ben jelent meg első közös dalotok Kisgyerekként címmel, majd mindketten külön utakon folytattátok. 2017-től újra együtt dolgoztok és 2018-ban VINYK formációként vagytok jelen a zenei színtéren. Minek köszönhető az újraegyesülés és mit kell tudni az új projektről?

VINYK: Már nagyon régen terveztük, hogy közösen dolgozunk majd, ezért 2017 végén csináltunk egy közös projektet Dánielfy Gergő közreműködésével, amely annyira megtetszett nekünk, hogy úgy döntöttünk közösen folytatjuk. Így 2018-ban megalapítottuk a VINYK nevű formációnkat.



Mit kell tudunk Harsányi tesókról? Honnan jöttek a becenevek (Haxel,ThreeX)? Mikor kezdtetek el zenélni?

VINYK: Mi egy nagyon ellentétes mégis egyensúlyban lévő testvérpár vagyunk. Mindig próbáljuk húzni a másikat a fejlődés irányába és a jó irányba. Egymásnak adunk ihletet. A HAXEL név a Harsányi Alex-ből származik, a ThreeX-t pedig mindenki fantáziájára bízzuk J .  A zenélést 2010-ben kezdtük első közös számunkkal a Kisgyerekként-el, amit a szüleinknek készítettünk Karácsonyra.

Több kooperációtok  is van már: Dánielfy Gergővel a „Minden óra” és Delvin.es-sel a „Lehetszbárki” című  dalotok kapcsán. Mesélnétek egy kicsit a közös munkáról?

VINYK: A koncepciónk az, hogy minden produkciónkat más-más előadóval készítjük. Nagyon szeretünk másokkal dolgozni, sokat lehet tanulni egymástól. Bár nem könnyű mindig újabb előadót találni.  A másokkal való munka minket is folyamatos fejlődésre ösztönöz, és így sok stílusban megmutathatjuk, hogy mire is vagyunk képesek.


Megjelent új dalotok „Egyszer” címmel, amihez már klip is készült. Ezúttal Sárközy Danit vontátok be a munkába. Meséljetek egy kicsit az új dalról, a közös munkáról és a videóklipről!

VINYK: Kedden jelent meg a legújabb dalunk. Danival nagyon jól ment a közös munka, nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, és a végén mindannyian elégedettek voltunk a végeredménnyel.

Ez az eddigi legmélyebb dalunk, amit egy olyan ember ihletett, aki sajnos már nem lehet közöttünk, de nagyon sokat adott nekünk minden egyes dalán keresztül. Mindemellett arról szól, hogy meddig vagyunk képesek, hajlandóak elmenni az álmainkért, illetve, hogy azon a bizonyos határon képesek vagyunk-e megállni.


A videoklipet 2 napig forgattuk, két helyszínen. A Rám-szakadéknál és a Siroki várnál. Nagyon jó hangulatban teltek a forgatások. Ahogy az a képeken is látszik nagyon sokat gyalogoltunk, viszonylag nehéz terepen, úgyhogy a forgatások végére mindenki kellő képen elfáradt. Nagyon profi volt a stáb, nagyon jól együtt tudtunk dolgozni és ez meglátszik a gyönyörű képkockákon is.

Mi a következő lépés?

VINYK: Ezután is szeretnénk minél több minőségi és jó zenét készíteni és a későbbiekben fesztiválokon és saját koncerteken is fellépni és együtt bulizni a közönséggel. Ezután is saját élményeink ihlette zenéket szeretnénk készíteni, amibe bárki bele tudja képzelni saját magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése