2017. szeptember 20., szerda

Anna And The Barbies: Álmatlan - A cirkusztól a moziig

Fotó: Matern Ákos
Az Anna and the Barbies mindig egy nagyon izgalmas banda volt Pásztor Annával a főszerepben. A koncerteken kicsit kiléphet a közönség a komfortzónájából, amihez Anna nagyban hozzájárul. Mindig valami extravagáns dolgot láthatunk tőlük és folyamatosan hajtanak előre. A 2017-es év második fele egész sűrűre sikeredett, hiszen augusztusban végre kijött a 7. albumuk az Utópia, ráadásul a tavalyi nagycirkuszos koncertjükből egy fantasztikus koncertfilmet készítettek, ez pedig az Álmatlan. A mai napon lehetőségünk volt megnézni a filmet és végig libabőr futott végig a hátunkon. A lábam mozgott, a kezem dobolt a moziteremben, akár egy koncerten. A zenés részek pedig interjúkkal voltak fűszerezve. Ajánlom rajongóknak és mindenki másnak egyaránt, hiszen a banda szívét lelkét belerakta a filmbe és nem csak egy rajongó tudja majd ezt értékelni, hanem egy egyszerű, zene iránt nyitott ember is!

Az Anna and the Barbies zenekar 2016 novemberében a Fővárosi Nagycirkuszban tartotta legújabb lemezbemutatóját, mely az Utópia turné része volt. Az Anna and the Barbies – Álmatlan koncert- és dokumentumfilm, magasság és mélység egyszerre, mely olyan oldaláról mutatja meg Pásztor Annát és a zenekart, amely a közönség és a rajongók számára eddig ismeretlen volt. A film tökéletesen megmagyarázza az „Anna and the Barbies jelenség” lényegét, miközben lenyűgöző felvételek segítségével nyerhetünk betekintést a fantasztikus hangulatú koncertbe. Az alkotás reprodukálja a koncertélményt, benne felhangzanak a legismertebb slágerek, de az Álmatlan sokkal több mint egy koncertfilm: felfedi az „AATB gépezet” lelkét, motivációját és titkait.Fotó: Matern Ákos
A filmet a rendezők rendhagyó helyszínen, a Fővárosi Nagycirkuszban vették fel. A háromszázhatvan fokos térben megrendezett, cirkuszi elemekkel, artistákkal, különleges díszlettel és vizuállal dúsított koncertet 16 kamerával rögzítették. Egyébként sem hétköznapi koncert mellett dokumentarista stílusban felépített történetszál mesél a zenekar belső világáról, a beszélő fejes dokumentumfilmek stílusában.  A rendezők szerint az ilyen jellegű filmeknek itthon még nincs hagyománya a hazai zenei- és filmes körökben, így mindenképpen egy úttörő, stílusteremtő alkotás készült.

Tanca Norbert (rendező, forgatókönyv, executive producer):

"Nagyon könnyű volt a zenekarral dolgozni,hiszen nagyon nyitottak, főleg az Anna. Ő hozzá van szokva a filmes környezethez. Számára nem okozott egyáltalán gondot a kamera jelenléte. Illetve nagyon sok ötletet adott hozzá, ami amúgy nem jutott volna eszünkbe és így egymást segítettük abban, hogy ez a tartalom létrejöjjön."

A sajtóvetítés után Annával beszélgettünk:Legközelebb holnap a Budapest Parkban találkozhattok a zenekarral, illetve jövőhéttől vetítik a mozikban az Álmatlan: az Anna and the Barbies koncertfilmet:


Jó hír! Lesz ráadás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése