2016. április 19., kedd

Honig im Kopf - Ingyenes német filmvetítés a Kino Cafe moziban!

kép:moovie.cc
A Méz a fejben (Honig im Kopf) című film kényes témát dolgoz fel, méghozzá olyan kedves humorral, ami a súlyos kérdéseket az ifjabb generációk számára is könnyen emészthetővé teszi. A Goethe 2016. április 27-én, 15 órakor mutatja be a filmet a Kino Cafe moziban. A vetítés német nyelvű és német feliratos. Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan, de kérjük, ha részt szeretne venni az eseményen, előtte regisztráljon az alábbi címen.

További információk, regisztráció: 

Az időskori elmezavar ritkán kerül filmvászonra – holott kisebb vagy nagyobb mértékben szinte mindenkit érinthet. A MÉZ A FEJBEN (Honig im Kopf) viszont épp e kényes témát dolgozza fel, méghozzá olyan kedves humorral, ami a súlyos kérdéseket az ifjabb generációk számára is könnyen emészthetővé teszi. Ugyanakkor azonban: nem szépít hamisan, és épp ezért hiteles marad. A történetet a kislánykorú Tilda (Emma Schweiger) meséli el, az ő szemszögéből látjuk Amandus nagypapát (Dieter Hallervorder), aki Alzheimer-kórban szenved. Tilda bátran néz szembe szeretett nagyapja betegségével, nem veszti el bizalmát benne és a jövőben – s ezzel egyúttal követendő példát is mutat korosztályának.


Goethe-Mozi Schulkino 

Am 27. April, um 15 Uhr zeigen wir im Kino Café (1137 Budapest, Szent István krt. 16.), die Tragikomödie Honig im Kopf (R: Til Schweiger, Deutschland 2014, 139 Min.).
  
Die Filmvorführung ist kostenlos! Alle Interessenten sind herzlich willkommen!
Anmeldung unter: pasch@budapest.goethe.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése